UFC

Dana White: ‘Khabib je odlučio neke stvari naučiti na teži način‘

Khabib Nurmagomedov, Dana White i Conor McGregor

 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak uskoro sa svojom promocijom dolazi na američko tlo

Otkako je prije sad već više od godinu dana završio svoju borilačku karijeru, Khabib Nurmagomedov posvetio se raznim poslovima koji su ga zanimali. U prvom planu to je posao mentora, menadžera, ali i trenere borcima iz Eagle MMA tima, prije svega Islamu Makhachevu, a drugi je posao vlasnika promocije.

Nakon što je kupio dotadašnji Gorrilla Fighting Championship, promijenivši mu ime u Eagle Fighting Championship, Khabib je priredbe te promocije zadržao na ruskom teritoriju. No, od iduće godine on svoju promociju dovodi u Sjedinjene Američke Države. Prvu priredbu održat će već u siječnju, a krenuo je pojačavati roster s nekim poznatim imenima, poput Kevina Leeja i Rashasa Evansa.

Trebala bi to biti promocija putem koje će promovirati svoje talentirane borce, nikako pokušaj konkurencije UFC-u. Dana White tako nije zabrinut, nego s pozitivom gleda prema promociji jednog od najboljih boraca u povijesti. No, je li ga Khabib kontaktirao po pitanju nekih savjeta?

"Nisam razgovarao s Khabibom o njegovoj promociji. Saznat će kako je to biti s druge strane. Nije tako zabavno kao što što čini. Naučit će. Ako već sada ne zna neke stvari, brzo će saznati", rekao je White u razgovoru za MMA Junkie, dodavši:

"Ako me pita za koji savjet, naravno da ću mu ga dati. Ali, on je očito odlučio saznati na teži način kako je to."

Khabibova promocija već je jedan posao s UFC-ovom sklopila, onaj o prikazivanju priredbi na Fight Pass platformi, što je svakako još jedan jako dobar poligon za borce koji se vide u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Hoće li Khabib kao promotor biti jednako uspješan kao borac? Težak posao, svakako će ovdje imati još jaču konkurenciju od one koja ga je čekala u Octagonu.

Linker
13. travanj 2024 05:40