UFC

Pena se prozvala prvom majkom prvakinjom, Nunes reagirala: ‘Ja nisam nimalo manje majka‘

Julianna Pena s timom i obitelji

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivša prvakinja osjetila se prozvanom i povrijeđenom

Nakon što je napravila veliko iznenađenje upisavši pobjedu nad Amandom Nunes u sunaslovnoj borbi UFC 269 priredbe, Julianna Pena ponosno je sama sebe prozvala prvom majkom UFC prvakinjom. Neke su ranije to pokušale postati, poput Sare McMann i Cat Zingano, no njih je zaustavila Ronda Rousey, dok je za ambicije Valerie Letourneau kobna bila Joanna Jedrzejczyk.

Julianna je tako postala prva koja je to uspjela. Četvrta majka izazivačica uspjela je doći do tog pojasa, a onda je na konferenciji za medije otkrila koliko se time ponosi, ali je također usporedila sebe kao majku prvakinju i borkinju koju je savladala, tj. Amandu Nunes.

"Imam maksimalno poštovanje za nju, no ja sam rodila svoju kći. Ako mene pitate, trebalo bi uvesti pojas za najopakiju majku na svijetu", rekla je tim putem Julianna.

To nije najbolje "sjelo" Amandi, koja je takvom smatrala sebe. Njena djevojka Nina Ansaroff, odnosno sada Nina Nunes, rodila je nakon umjetne oplodnje, a donor sperme nije poznat. Amanda je cijelo vrijeme bila uz nju kroz taj proces, dijete je ponijelo njeno prezime i ona se zbog toga smatra majkom u jednakoj mjeri kao što je Julianna, ali i neke druge majke borkinje.

Otkrila je to objavom na Instagramu, uz fotografiju sa kćeri Raegan Ann Nunes. U tekstu je otvoreno progovorila o tome koliko se ona sama osjeća majkom.

"Ja možda nisam rodila svoju kći. Da sam to htjela, mogla sam. Odabrala sam gledati to sve izvana. Nakon što sam s Ninom prošla kroz proceduru umjetne oplodnje, bilo je srceparajuće vidjeti sve te žene u čekaonici, koje su morale biti svjesne da ne mogu ponijeti trudnoću nego da moraju ići drugim smjerom. To ne čini te sve žene ništa manje majkama nego što smo Nina ili ja. Kao još jedna majka prvakinja, osjećam da je ovo trebalo reći", napisala je Amanda, označivši Juliannu.

Ovo je tema oko koje bi moglo doći do rasprava, no čini se da je iste prekinula sama Julianna Pena. Javila se u komentarima, napisavši kako se u potpunosti slaže. Misli li tako uistinu ili je samo htjela smiriti tenzije, to prepuštamo vama na sud, jednako kao i stav o tome tko je prva majka UFC prvakinja.

Linker
26. travanj 2024 07:57