UFC

Dana White možda prihvati Khabibovu sugestiju: ‘Nemam ništa protiv meča između Makhacheva i Oliveire‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dugo je UFC-ov predsjednik isticao kako Makhacheva čeka meč protiv Dariusha

UFC-ova laka kategorija proteklog vikenda ostala je bez prvaka, spletom nes(p)retnih okolnosti. Dotadašnji prvak Charles Oliveira čak je i pobijedio u svom meču, ali titule ga je koštao pad na vagi. 227 grama prekoračenja bilo je kobno za Oliveiru koji je sada prvi izazivač i morat će se s nekim boriti za titulu.

Justin Gaethje i Dustin Poirier pozicionirani su odmah iza njega, ali Oliveira je u svoja posljednja dva nastupa, pobijedio upravo njih dvojicu. Islam Makhachev ističe se kao sljedeći kandidat, ali Dana White još je prije najavio kako Makhacheva čeka obračun protiv Beneila Dariusha. Khabib Nurmagomedov pokušava lobirati da Makhachev odmah dobije priliku za pojas, a čini se kako je i White počeo razmišljati o tome.

''I dalje želim organizirati meč Makhacheva i Dariusha, ali Joe Rogan me upravo zaustavio u prolazu i rekao mi da ne učinim to.'', otkrio je White na konferenciji za medije nakon UFC 274 priredbe, ali zatim je dodao.

''Tko ne misli da bi to bila odlična borba? Radi se o ubitačnom meču (između Makhacheva i Dariusha). Volio bih vidjeti taj meč kako bismo saznali tko je izazivač broj jedan. Međutim, nećemo se lagati, ne bih imao ništa protiv meča između Islama i Oliveire također. Vidjet ćemo što će se dogoditi.'', dodao je UFC-ov predsjednik.

Zanimljivo je dodati kako je Dariush ovog tjedna skliznuo u poretku izazivača. Iako nije nastupao, dva mjesta je pao te je sada na šestom mjestu u poretku. Kao da se Dariusha pokušava gurnuti sa strane, iako je iza njega čak sedam uzastopnih pobjeda, a s gubitničke strane ostajali su odlični borci poput Tonyja Fergusona, Drewa Dobera, Thiaga Moisesa, Carlosa Diega Ferreire itd.

Linker
10. svibanj 2022 15:59