UFC

Khabib želi gurnuti Islama Makhacheva u borbu za pojas: ‘Dana, nemaš izbora...‘

Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov

 Instagram (khabib Nurmagomedov)
Umirovljeni dagestanski borac smatra kako se radi o savršenoj borbi

Dugo je Justin Gaethje omalovažavao Charlesa Oliveiru nazivajući ga prvakom koji zapravo nije najbolji borac u kategoriji, a sebe je gurao u poziciju prvog izazivača. Konačno je Justin dobio priliku potvrditi svoje navode, ali Charles Oliveira vratio ga je u realnost.

Brazilac je Gaethjea prisilio na predaju već u prvoj rundi, a iako je zbog pada na vagi ostao bez pojasa, svima je jasno kako je Oliveira trenutno najbolji borac u ovoj kategoriji. Mnogi žale jer nikad nećemo imati prilike gledati ga protiv Khabiba Nurmagomedova koji se umirovio u desetom mjesecu 2020. godine, ali odgovore na brojna pitanja mogli bi dobiti preko Islama Makhacheva.

Khabibov legitimni nasljednik trenutno je trećerangirani izazivač lake kategorije, a prije napada na titulu, vjerojatno ga čeka borba protiv Beneila Dariusha. Makhachev je u nizu od deset uzastopnih pobjeda i već neko vrijeme zaziva napad na titulu. Trebao ga je izboriti u drugom mjesecu, ali Beneil Dariush otkazao je svoj nastup zbog ozljede.

Bobby Green uskočio je kao zamjena, Makhachev je doslovno prošao kroz njega, ali Dana White i UFC smatraju da Makhachev tom pobjedom nije zaslužio ''title shot''. unatoč činjenici da ima deset uzastopnih pobjeda iza sebe.

Khabib Nurmagomedov kao veliki prijatelj i timski kolega Islama Makhacheva, odlučio je uzeti stvar u svoje ruke te svim silama pokušava progurati Makhacheva u borbu za pojas.

''Dana White, nemaš izbora osim da ugovoriš meč između Oliveire i Islama (Makhacheva), 22. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju. Perfektan datum, perfektna lokacija i perfektni borci sa savršenim pobjedničkim nizovima. 10 protiv 11''.

Oliveira je inače upisao 11. uzastopnu pobjedu savladavši Gaethjea sinoć. Obračun Makhacheva i Oliveire bio bi uistinu ponajbolji mogući meč koji UFC-ova laka kategorija trenutno može ponuditi. Ali ne treba ipak zaboraviti niti Beneila Dariusha koji je u seriji od sedam uzastopnih pobjeda, a moglo bi se reći da je pobijedio čak i zvučnija imena nego Islam Makhachev.

Linker
19. travanj 2024 04:22