UFC

Dana White nakon UFC-a 293: ‘Izgledao je kao u usporenom filmu, definitivno će biti revanša!‘

Israel Adesanya

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Ovo je najizglednija opcija

Dana White misli da Israel Adesanya jednostavno nije ličio na sebe na UFC-u 293, ali ne može točno odrediti što je to bilo. U glavnom meču večeri, Adesanya (24-3, 13-3 UFC) izgubio je naslov u srednjoj kategoriji od Seana Stricklanda (28-5, 15-5 UFC) jednoglasnom odlukom sudaca, a definitivno nije ličio na sebe.

“Postoji milijun stvari koje bi mogle poći po zlu. Nekih dana se probudiš i jednostavno te nema, čovječe. Jednostavno ga nema. Večeras je izgledao suho kao do kostiju, stojeći stvarno visoko. Izgledao je kao u usporenom filmu. Izgledao je kao da uopće ne može sići. Čak i u petoj rundi kada su svi znali da mu je potreban nokaut da pobijedi u borbi, nije bilo osjećaja hitnosti da se pokuša završiti borba. Tako da ne znam je li ozlijeđen ili je večeras ta noć.”

Adesanya je preskočio uobičajenu sesiju pitanja i odgovora tijekom svoje konferencije za novinare nakon borbe i umjesto njega je postavio trenera Eugenea Baremana, tako da će se ti zaključci morati donijeti kasnije. Međutim, White zna jednu stvar: Strickland zaslužuje sve pohvale za ono što je pokazao.

"Došao je na neprijateljski teritorij s cijelim svijetom koji je pričao sr*nja o njemu, cijeli je svijet govorio da on to ne može učiniti. Veliki autsajder, ušao je i skoro ga dotukao u prvoj rundi i osvojio naslov svjetskog prvaka. Sve o čemu sada pričamo o tome kako je ovaj sport lud, kada se prilike ukažu, iskoristite ih. Nikada ne biste trebali odbiti borbe kada dobijete poziv, pogotovo ako se radi o svjetskoj tituli.”

S obzirom na Adesanyin položaj u diviziji i povijest sporta, White je naznačio da će sljedeći borba biti revanš sa Stricklandom.

"Mislim da ćemo ugovoriti revanš, apsolutno. Revanš je zanimljiv. I to bi mogla biti stvar. Kad razmišljate o tome da idete u borbu protiv Pereire, tako veliku borbu, i bili ste tamo s tim tipom toliko puta, a onda previdite Stricklanda. Uđeš, a ja ne znam što se događa. Ne znam odgovore na ova pitanja, ali Israel zna i jedva čekam to čuti.”

Linker
28. travanj 2024 08:40