UFC

Dana White napokon prihvatio činjenicu da se Khabib neće vratiti: ‘Odbacio sam svaku nadu‘

Dana White
 Screenshot (youtube, Ufc)
Predsjednik UFC-a dugo je pokušavao nagovoriti Dagestanca na povratak borbama

Polako nam se bliži godina dana od umirovljenja Khabiba Nurmagomedova (24. listopada). Neporaženi Dagestanac (29-0) nakon pobjede protiv Justina Gaethjea odlučio je kako više neće nastupati u profesionalnim MMA borbama te se povukao na vrhuncu, kao prvak UFC-ove lake kategorije. Predsjednik UFC-a Dana White teško se nosio s tom odlukom Khabiba jer je Nurmagomedov u tom trenutku bio jedna od najvećih zvijezda organizacije. Ipak, čini se da se White napokon pomirio s činjenicom da Khabib Nurmagomedov ostaje umirovljen te se neće vratiti nastupanju.

''Odbacio sam svaku nadu, stoga bi trebali i vi. On je gotov. Vjerujte mi, bacio sam kuhinjski sudoper na njega (fraza koja govori da je dao sve od sebe da ga nagovori na povratak, op.a.). Pokušao sam ga nagovoriti da ostane u sportu, no mislim da je gotov. On se sada upustio u ulogu trenera, karijeru je završio neporažen, a sada je neporažen i kao trener. Tip je konstantno uspješan i prešao je na iduću fazu svog života. Dakle, Khabib je završio sa svojom karijerom borca.'', rekao je White u razgovoru za TMZ Sports.

Nema dileme kako bi White rado vidio Khabibov povratak i 30. profesionalnu MMA borbu. Revanš protiv Conora McGregora, potencijalna borba protiv Georgesa St-Pierrea, borba protiv aktualnog prvaka lake kategorije itd. Niz je zanimljivih potencijalnih mečeva kojima bi UFC pokušao privući Dagestanca da se vrati, no čini se da je obećanje majci jače od svake UFC-ove ponude, barem zasad.

Linker
14. travanj 2024 15:13