UFC

Dana White napokon priznao ono što smo svi znali: ‘Meč Chimaeva i Diaza nije bila dobra ideja‘

Dana White

 Screenshot (youtube, The Pivot Podcast)
Predsjednik UFC-a mjesecima nas je uvjeravao u suprotno

Još od samog ugovaranja meča između Khamzata Chimaeva i Natea Diaza, gotovo cjelokupna MMA javnost bila je složna da se radi o meču koji nema nikakvog smisla. Mogli ste i na našem portalu pročitati komentar kojim smo tu borbu nazvali ‘‘najbesmislenijom borbom godine‘‘.

Dana White svo to vrijeme nije dobro podnosio te kritike i pravdao se kako je u borbama uvijek sve moguće i da se borca poput Diaza nikad ne može otpisati. UFC-ov predsjednik pokušavao je uvjeriti publiku da se radi o kompetentnom i zanimljivom meču, ali rijetko tko mu je mogao povjerovati.

Kladionice su držale ogromne koeficijente na pobjedu Diaza (od 7,00 pa naviše), a koeficijent na pobjedu Chimaeva kretao se u prosjeku oko 1,05. Zbog Khamzatovog pada na vagi, taj meč na kraju se nije niti održao. Chimaev se borio protiv Hollanda kojeg je lakoćom pobijedio u prvoj rundi, a Nate Diaz pobijedio je Tonyja Fergusona koji je bio puno adekvatniji protivnik. Dva tjedna nakon tog eventa, White je napokon priznao kako meč Diaza i Chimaeva nije bio dobra ideja.

‘‘Nakon što pogledate meč (Khamzata i Hollanda), postane vam jasno da Khamzat protiv Natea Diaza nije bila dobra ideja, to ne bi dobro prošlo. Znam da su se fanovi naljutili na Khamzata jer je pao vagu i sve to, ali Isuse Kriste. Što je on učinio Kevinu Hollandu...‘‘, rekao je White u ‘‘The Action Junkeez Podcastu‘‘, a zatim je dodao kako nije očekivao da će Chimaev tako lako poraziti Hollanda.

‘‘Ljudi govore da su to i očekivali. Ne, niste. Ako tvrdite da ste očekivali da će Chimaev uništiti Hollanda, onda lažete. Holland je opak tip.‘‘, dodao je White.

Pomalo je ironično da White nekog naziva lažovom nakon što nas je mjesecima pokušavao uvjeriti da je meč Chimaeva i Diaza kompetentan i smislen, a ploču je okrenuo jako brzo nakon što je Diaz napustio UFC. Realno, pobjeda Chimaeva protiv Hollanda bila je nešto što su gotovo svi očekivali, a dogodila se upravo onako kako se i zamišljalo. Ali što reći, osim da se Dana White nekad pogubi u svojim lažima i to nije ništa novo.

Linker
26. travanj 2024 07:41