UFC

Dana White naveo pet najvećih boraca u povijesti UFC-a: Izostavio je Khabiba, ali ne i Conora

Dana White i Khabib

 Isaac Brekken/Getty images/Profimedia
UFC-ov predsjednik izazvao je podosta kontroverze svojom listom

Rasprave oko najvećeg borca u povijesti UFC-a nešto su čemu nema kraja i nikada se neće svi dogovoriti oko samo jednog imena. Kad je u pitanju top 5 poredak, tu su neka imena ipak konstanta, ali kontroverzi bude i oko takvih poredaka.

UFC-ov predsjednik Dana White gostovao je u GQ Sportsovoj emisiji gdje je odgovarao na pitanja fanova. Jedno od pitanja odnosilo se upravo na pet najvećih boraca u povijesti UFC-a, a Dana White je uvrstio sljedeće borce.

‘‘Jon Jones, Anderson Silva, Ronda Rousey, Conor McGregor, Georges St-Pierre.‘‘

Dok su imena poput Jonesa, GSP-a i Andersona Silve učestala na gotovo svačijoj listi, teško je opravdati uvrštavanje Ronde Rousey i Conora McGregora. Stoga se i White našao na meti kritika, iako je dodao kako je puno imena koja bi se mogla naći na toj listi, a Kamaru Usman također je jedan od njih.

‘‘On je složio listu boraca koji mu donose najviše novca.‘‘

‘‘Khabib igra tenis?‘‘

‘‘Mislim da je odabrao one koje najviše voli gledati.‘‘

Samo neki su od komentara koji kruže internetom na ovu listu. Više komentara možete vidjeti na Instagrama objavi The Mac Life portala. Oni su podijelili Whiteovu listu pet najvećih boraca u povijesti UFC-a, a u sklopu njihove objave pregršt je zanimljivih komentara, no većinom se radi o kritikama Whiteovog odabira.

Jasno je kako imena poput Stipe Miočića, Khabiba Nurmagomedova, Daniela Cormiera i naravno Demetriousa Johnsona, puno više zaslužuju pronaći svoje mjesto na ovakvim ljestvicama, nego Conor McGregor ili Ronda. Ali White ima pravo na svoje mišljenje.

Linker
20. travanj 2024 04:04