UFC

Dana White ne odustaje: ‘Nema borbe za pojas lake kategorije, Khabib je prvak!‘

Khabib Nurmagomedov i Dana White
 screenshot (YouTube, UFC)
Pozicija UFC prvaka lake kategorije još neko vrijeme neće biti upražnjena

Puno boraca UFC je stavio na čekanje i u nezavidni položaj svojim načinom rješavanja situacije u vrhu lake kategorije, nakon umirovljenja Khabiba Nurmagomedova. I to iz samo jednog razloga, tog što Dana White još uvijek ne može prihvatiti Khabibovu odluku. Posebno se sve zakompliciralo nakon UFC 257 priredbe i pobjeda Dustina Poiriera, odnosno Michaela Chandlera, a u samom vrhu kategorije je još nekoliko boraca koji samo jednom pobjedom mogu imati reference za poziciju izazivača.

Kad Khabib napokon bude lišen svog statusa, bit će teško odrediti tko je najbolja opcija za nasljednika. Osim ako bi se organizirao turnir, čega zapravo predsjednik UFC-a nije protivnik. Hipotetski je White tako nešto i iznio u razgovoru za Complex.

"Onaj tko zaslužuje biti prvak je pobjednik turnira lake kategorije. Khabib je savladao Conora, uništio je Dustina, on je pravi tip. On je prvak. Ako gledate na to tko zaslužuje biti tamo, to može biti bilo tko iz Top 5. Imate Poiriera, Gaethjea, Oliveiru, Chandlera, Tonyja Fergusona i Conora", rekao je White.

Naravno, nakon toga je dočekao pitanje voditelja znači li to da su napokon krenuli dalje od Khabiba, odnosno da bi divizija uskoro mogla dobiti novog prvaka. Ne znamo kakvom se odgovoru voditelj nadao, ali znamo da to nije bio onaj kakvom bi se nadali gore nabrojani borci.

"Ne, nismo krenuli dalje. Khabib je prvak. Khabib dolazi u Las Vegas, on i ja ćemo otići na večeru, porazgovarati i vidjeti što dalje", vjeruje White i dalje kako je sposoban Nurmagomedova nagovoriti na nastavak karijere.

Khabib je inače ovog tjedna poslovno u Las Vegasu, no prije svega kao vlasnik promocije Eagle Fighting Championship. Od listopada do danas dao je mnoge izjave, ali niti u jednoj nije spominjao povratak borbama kao opciju. Isto tako, nitko ne brani Whiteu da se nada, ali ako to dodatno zakomplicira kategoriju prepunu kvalitete i boraca s realnim šampionskim ambicijama, to bi mogao biti problem.

Linker
27. travanj 2024 01:38