UFC

Ryan Hall još jednom otkazao borbu, hoće li UFC izgubiti strpljenje s BJJ čarobnjakom?

Ryan Hall
 screenshot
UFC je još jednom ostao bez borbe u kojoj je trebao nastupiti Ryan Hall

Teško je zaključiti što se to događa s pobjednikom 22. sezone Ultimate Fightera, Ryanom Hallom (8-1, 4-0 UFC), ali činjenica je kako je on još jednom otkazao ugovorenu borbu, čime je samo potvrdio kako je borac s najrjeđim nastupima na cijelom UFC rosteru.

Ovaj član perolake kategorije imao je za 13. ožujka ugovorenu borbu protiv Dana Igea, no sad se iz nje povukao zbog ozljede. Točniji detalji govore kako se radi o ozljedi fleksora kuka, a poznato je kako UFC već radi na angažiranju zamjenskog borca. Hall je već zbog ozljede otkazao prethodnu ugovorenu borbu, koju je prošlog ljeta trebao odraditi protiv Ricarda Lamasa. "Wizard" tako nije nastupio od srpnja 2019. godine, kad je savladao Darrena Elkinsa. Prije toga se borio u prosincu 2018. te istom mjesecu 2016., odnosno 2015. godine, kad je osvojio Ultimate Fighter pobjedom nad Artemom Lobovim. Čisto za usporedbu, Jim Miller je u istom razdoblju odradio 15 borbi, zapravo ovog vikenda će se taj broj popeti na 16.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će UFC reagirati na ovo, nakon što su dugo vremena imali problema s pronalaženjem protivnika za Halla, borca čiji je stil većini protivnika izuzetno neprivlačan. Naime, on je borac koji većinom koristi udarce nogama s distance te traži priliku za odlazak u parter, vrlo često pokušavajući povući gard. Mnogi se sjećaju situacije iz borbe protiv Graya Maynarda, kad je Maynard, isfrustriran konstantnim Hallovim spuštanjem na leđa, usred borbe gotovo napustio Octagon.

UFC bi trebao imati uspjeha u pronalasku novog protivnika za Igea, inače 11. borba ljestvice izazivača perolake kategorije. On je u svom posljednjem nastupu, ljetos na Fight Islandu, poražen od Calvina Kattara.

Ovo je dodatni udarac za priredbu koja je već istog dana ostala bez svoje glavne borbe, sudara Khamzata Chimaeva i Leona Edwardsa.

Linker
16. travanj 2024 18:45