UFC

Dana White: ‘Ngannou ne može biti šokiran, tjednima je znao za privremenu titulu‘

Francis Ngannou
 Daniel Beloumou Olomo/AFP/Profimedia
Predsjednik UFC-a izjave Francisa Ngannoua i njegovog tima nazvao je glupostima

Odmah nakon što je za UFC 265, koji se održava 7. kolovoza u Houstonu, dogovorena borba za privremenu titulu teške kategorije između Derricka Lewisa i Ciryla Ganea, MMA javnost postala je vrlo glasna u vezi spomenute teme. Među glasnima su bili Francis Ngannou i njegov tim, koji su doslovno šokirani odlukom promocije i to samo tri mjeseca nakon što je Ngannou titulu osvojio. Vjerovali su da je njegova obrana titule ono što slijedi.

U posljednjim razgovorima mogli smo od njegovog trenera čuti kako su oni bili uvjereni da će se obrana titule održati 25. rujna te da su u tom smjeru išli pregovori pa im je još veći šok što ih UFC nije mogao pričekati niti nešto manje od dva mjeseca. No, da šoka ne bi trebalo biti otkrio je predsjednik UFC-a, Dana White, u razgovoru s novinarkom Farrah Hanoun, otkrivši da je ovo sve zapravo već tjednima bila itekako realna opcija, s kojom su teškaški prvak i njegov tim bili itekako dobro upoznati.

"Ngannou je rekao da je šokiran, a ja vam kažem da su to gluposti. Ne mogu biti šokirani jer smo o tome govorili tjednima unazad. Znali su da će se to dogoditi ako ne dođemo do dogovora. Ne znam što je ovdje drugačije nego inače, ovo se dogodilo već milijun puta", rekao je White, time otkrivši kako je Ngannouov tim dobio svojevrsni ultimatum po pitanju 7. kolovoza.

Lewis je već ranije objavio kako je potpisao ugovor za priredbu u Houstonu te da se čeka na Ngannoua. Njegov potpis na kraju je ostao, ali s drugim imenom protivnika na papiru.

"Mi smo u poslu unutar kojeg organiziramo borbe svake subote i trebali smo borbu za taj datum u Houstonu. S Francisom se nismo dogovorili pa smo dogovorili borbu za privremenu titulu, borba koja itekako ima smisla", objasnio je, nastavivši:

"Imate Derricka Lewisa koji je broj 2 na ljestvici i apsolutno zaslužuje to. Stipe je broj 1, ali Stipe je tek izgubio. Lewis je osim toga pobijedio Ngannoua. Ciryl je došao iza sjajne borbe odrađene tog vikenda. Imamo dva top borca u borbi za privremenu titulu, a pobjednik će se onda boriti protiv Francisa."

Dodao je još White kako 25. rujna niti u jednom trenutku nije bio opcija za teškašku titulu nego da je ona bila namijenjena prvobitno planiranom datumu. Nakon što se s prvakom nije uspjelo doći do dogovora, povukao se navedeni potez, čime je UFC još jednom pokazao kako neće imati strpljenja s onima koji ne namjeravaju plesati onako kako oni sami zasviraju.

Linker
26. travanj 2024 13:03