UFC

Dana White o borbi Chimaeva i Diaza: ‘Khamzat ima četiri borbe, Nate je ovdje godinama‘

Nate Diaz

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Predsjednik UFC-a ne slaže se da bi Diaz bio lak plijen za sjajnog Čečena

Puno je priče oko potencijalnog meča između Khamzata Chimaeva i Natea Diaza. Dok mnogi smatraju kako se radi o nelogičnom uparivanju u kojem bi Chimaev poprilično lako iskontrolirao Diaza i došao do pobjede, Dana White s druge strane ne slaže se s time.

Naime, predsjednik UFC-a tvrdi kako ga optužuju da Diaza ‘‘baca vukovima‘‘. Već sada, Chimaeva mnogi vide kao borca sposobnog da ozbiljno ugrozi Kamarua Usmana, Colbyja Covingtona i ostale velteraše iz samog vrha. Nate Diaz s druge strane nije niti rangiran u velter kategoriji. Ipak, White je u razgovoru za BT Sport pokušao objasniti zašto Diaza ne bi trebali podcjenjivati.

‘‘Upravo sam odradio jedan intervju i rekli su mi kako se svi osjećaju da Diazom hranim vukove. Chimaev ima četiri borbe. Nate Diaz ovdje je godinama i upravo je zatražio borbu protiv Usmana. Tu bi mogli pričati o hranjenju vukova. Slušajte, Khamzat Chimaev izgleda nevjerojatno, ali nikada se nije borio s Top 10 protivnikom.‘‘, započeo je Dana te dodatno nastavio pojašnjavati:

‘‘Posljednji tip s kojim se Khamzat borio bio je 11. izazivač. On (Chimaev) nikada nije bio u takvim borbama. Koliko god nevjerojatno izgledao, budimo realni. Ako Diaz želi borbu protiv Usmana, onda ne bi trebao biti zabrinut zbog Khamzata Chimaeva.‘‘, dodao je White.

Inače, Nate Diaz putem Instagram storyja prozvao je zapravo pobjednika borbe između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona. Nate je objavio fotografiju dvojice boraca sa sučeljavanja, te je preko njihovih lica postavio naljepnicu s metom i strelicom u sredini mete. Još prije, Diaz je kritizirao Usmana jer se bori protiv borca kojeg je već nokautirao.

image

Instagram ‘‘story‘‘ Natea Diaza

Instagram (nate Diaz)

Što se Diazova ugovora s UFC-om tiče, Nateu je preostala još jedna borba za odraditi, prije nego li on i najjača svjetska MMA promocija otvore pregovore oko novog ugovora. Nameću se pitanja tko će biti Diazov protivnik u njegovom možda i posljednjem nastupu za UFC, a White otkriva kako su Nateu ponudili borbu protiv Chimaeva i prije UFC 267 priredbe koja se održala proteklog vikenda.

‘‘Ponudili smo mu tu borbu i prije nego smo otišli u Abu Dhabi. Dakle, već mu je ponuđen taj meč.‘‘, izjavio je White.

Linker
03. svibanj 2024 09:14