UFC

Dana White o borbi Jona Jonesa i Stipe Miočića: ‘Ovo se moralo ugovoriti, samo pogledajte ostavštine njih dvojice!‘

ANAHEIM, CALIFORNIA - AUGUST 17: Stipe Miocic celebrates his win over Daniel Cormier after their UFC Heavyweight Title Bout at UFC 241 at Honda Center on August 17, 2019 in Anaheim, California. Joe Scarnici,Image: 465930257, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Joe Scarnici/Getty images/Profimedia

 JOE SCARNICI/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Joe Scarnici/Getty Images/Profimedia
Iako je borba tek za četiri mjeseca, nitko je se neće moći dočekati

Kao što smo noćas pisali, Stipe Miočić vraća se u kavez, a hrvatsko-američkog teškaša čeka obračun za titulu prvaka u UFC-ovoj teškoj kategoriji.

Čeka ga obračun s Jonom Jonesom, prvakom teške kategorije i najboljim borcem svih vremena, a kada uzmemo u obzir da je Miočić najbolji teškaš svih vremena, ne bismo mogli ostati ravnodušni da se borba nije ugovorila, a s tim se slaže i čelni čovjek UFC-a, Dana White.

"Ovo je borba koja se jednostavno morala ugovoriti. Razmislite samo o ostavštini Jonesa, najboljeg borca svih vremena, a zatim i o Stipi, najboljem teškašu u povijesti. To se nikako nije smjelo propustiti, a nema boljeg mjesta za održavanje borbe nego Madison Square Garden u New Yorku", prokomentirao je White.

Stipe Miočić će idući mjesec proslaviti 41. rođendan, a izvan kaveza je još od kraja trećeg mjeseca 2021. godine. Tada ga je Francis Ngannou nokautirao u drugoj rundi borbe i svrgnuo ga je s trona UFC-ove teške kategorije. Uslijedila je duga pauza, a Miočić se vjerojatno ne bi niti vratio u kavez da mu nije ponuđena ovakva prilika. Porazi li Jona Jonesa, Miočić će zacementirati status najvećeg teškaša u povijesti, ali skočit će i jako visoko na ljestvici najboljih boraca u povijesti ovog sporta, jer Jona Jonesa nitko nije uspio poraziti u kavezu.

Jones se 2020. godine povukao iz poluteške kategorije i najavio je prelazak u teškaše. Sve do trećeg mjeseca ove godine čekali smo njegov teškaški debi, a 35-godišnji Jones ga je odradio sa stilom. Samo dvije minute i četiri sekunde trebao je za pobjedu nad Cirylom Ganeom, a tom pobjedom došao je do titule prvaka u teškoj kategoriji.

Prvu obranu titule u teškoj kategoriji tražit će protiv Stipe Miočića, a to je zapravo meč koji je Jones i priželjkivao. U više navrata Jones je isticao kako bi mu pobjeda nad Stipom značila jako puno, jer bi time njegov rezime pobjeda postao još impresivniji, a sada će imati priliku to i napraviti 11. studenog (11. mjesec) na UFC-u 295.

Linker
17. svibanj 2024 20:07