UFC

Dana White o borbi Joshue i Ngannoua: ‘Da je Tyson Fury trenirao za meč protiv Ngannoua, ta borba završila bi na isti način‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik nije mogao sakriti osmijeh na licu dok se osvrtao na ovu temu

Francis Ngannou početkom prošle godine rastao se s UFC-om, a do rastanka nije došlo u najboljim odnosima. Kamerunac je napustio organizaciju s pozicije prvaka teške kategorije, nezadovoljan uvjetima koje mu UFC nudi za potpisivanje novog ugovora.

Inzistirao je Ngannou na klauzuli koja mu dopušta odrađivanje boksačkog meča, ali UFC nema praksu dopuštati svojim borcima takve mečeve, osim ako se ne radi o Conoru McGregoru. Ngannou je javno kritizirao UFC ‘‘jer mu ne daju dovoljno slobode‘‘, a njihove ugovore nazivao je ‘‘robovlasničkim‘‘.

Dana White nije bio imun na Francisove kritike i nerijetko je javno kritizirao Francisa i njegovu odluku da napusti organizaciju. Pokušavao je White prikazati Francisov odlazak kao svojevrsni bijeg, odnosno izbjegavanje borbe protiv Jona Jonesa, ali fanovi su svjesni kako ta priča ne drži vodu.

U periodu nakon odlaska iz UFC-a, Ngannou je zapravo uživao u najboljim trenucima svoje sportske karijere. Slobodan birati, Ngannou se odlučio za PFL, a uspio je ugovoriti čak dva velika boksačka meča.

Prvi je odradio u desetom mjesecu prošle godine. ‘‘Predator‘‘ je boksao protiv Tysona Furyja, odradio je iznenađujuće dobrih 10 rundi, a borbu je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Oduševio je Ngannou boksačku javnost svojom izvedbom i Anthony Joshua odlučio mu je pružiti priliku da se međusobno obračunaju unutar ringa.

Joshua i Ngannou boksali su proteklog vikenda u Saudijskoj Arabiji, a Francis Ngannou nije se dobro proveo u tom meču. Dvaput je Joshua slao Ngannoua u nokdaun, prije nego ga je brutalno nokautirao u drugoj rundi. Nikada prije Francis nije nokautiran u borbi, ali Joshua je ipak poseban udarač.

Ono što mnoge zanima jest Whiteovo mišljenje o tom meču. Vjeruje se kako je White negdje oduševljeno gledao kako pada njegov odbjegli prvak, a UFC-ov predsjednik jutros na konferenciji za medije dobio je priliku podijeliti svoje mišljenje.

‘‘Kako mislite što mislim o toj borbi?‘‘, pitao je White s osmijehom na licu, svjestan kako medijski predstavnici očekuju ‘‘sočan‘‘ odgovor, a zatim je nastavio.

‘‘Da je Tyson Fury trenirao za borbu protiv Ngannoua i da nije izgledao kao da je pojeo Tysona Furyja, vjerojatno bi i taj meč ovako završio. Znate što mislim o prelascima MMA boraca u boks i sada ste vidjeli kako ti mečevi završavaju, upravo tako.‘‘, rekao je Dana.

Nije White propustio priliku da umanji Francisov uspjeh u meču s Tysonom Furyjem. Ngannou je ravnopravno parirao WBC-ovom svjetskom prvaku teške kategorije, ali White je jedan od onih koji smatraju kako Fury taj meč nije shvaćao ozbiljno.

Na relaciji Ngannou - White tenzije neće samo tako nestati i očito ćemo još neko vrijeme slušati ovakva podbadanja.

Linker
02. svibanj 2024 14:01