UFC

Saint Denis se nedavno borio s opasnom infekcijom: ‘Antibiotici su utjecali na moju izvedbu, imao sam samo jednu rundu‘

Benoit Saint Denis 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Saint Denis očigledno nije bio zarazan jer je dobio dopuštenje od liječnika da se bori, a koliko su antibiotici krivi za njegovu izvedbu protiv Poiriera, teško je prosuditi

Dobro je Benoit Saint Denis otvorio borbu protiv Dustina Poiriera na noćašnjoj UFC 299 priredbi. Djelovalo je kao da će to biti vrlo teška noć za Dustina, u jednom trenutku mu je Saint Denis bio i na leđima, no iskusni Poirier je u drugoj rundi uspio borbu odvesti u svoju korist.

Naveo je Poirier Saint Denisa na otvorenu razmjenu, a potom ga i nokautirao. Ono što je fanove posebno zabrinjavalo jest jedan detalj sa službenog postera, odnosno, rana iznad Benoitovog oka. Izgledalo je kao da je zaražen stafilokokom, no ipak je dobio dozvolu za nastup.

Špekulirao se dugo radi li se o stafilokoku ili nečemu drugom, a pokazalo se da je ipak bio stafilokok u pitanju. Međutim, Saint Denis više nije bio zarazan, no tvrdi kako su ga antibiotici koje je uzimao dosta iscrpili:

‘‘Nažalost, ove večeri nisam bio u mogućnosti pokazati se na najbolji mogući način. Moje tijeli nije moglo podnijeti borbu nakon tjedan dana uzimanja antibiotika protiv te infekcije. Ja sam bio prisutan, ali tijelo mi je bilo odsutno. Nisam reagirao kao inače. Imao sam samo jednu rundu u sebi da vam ponudim‘‘, napisao je Saint Denis na svom Instagram profilu.

Inače, infekcija stafilokokom česta je zaraza unutar borilačkih dvorana, a može postati i opasna ukoliko se ne počnu uzimati antibiotici na vrijeme. Saint Denis očigledno nije bio zarazan jer je dobio dopuštenje od liječnika da se bori, a koliko su antibiotici krivi za njegovu izvedbu protiv Poiriera, teško je prosuditi. Kako god, poraz je upisan, a prilike da ispravi ono od sinoć će sigurno imati.

Linker
24. travanj 2024 22:53