UFC

Dana White o Diazovom odlasku iz UFC-a: ‘On je legenda ove kompanije i želim mu sve najbolje‘

Dana White

UFC-ov predsjednik u hvalospjevima je pričao o Nateu Diazu

Dugo se Nate Diaz navlačio s UFC-om oko ugovaranja svog posljednjeg nastupa za UFC. Prozivao je Nate pregršt različitih boraca iz lake i velter kategorije, a gotovo svaki prozvani borac pristao je na taj meč.

UFC je dugo odugovlačio jer su se nadali kako će se Nate Diaz predomisliti i potpisati novi ugovor. Naime, Diazu je preostao jedan meč prema trenutnom ugovoru s UFC-om i nakon toga je slobodan borac na tržištu.

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ na koncu su se odlučili upariti Natea s Khamzatom Chimaevim. Mnogi to uparivanje vide kao svojevrsno ‘‘iživljavanje‘‘ UFC-a nad borcem koji želi otići, jer Chimaev je ogroman favorit u tom obračunu. Ipak, Diaz je kao i Chimaev profesionalni borac i ne treba ga unaprijed otpisati.

Kad je u pitanju Nateov odlazak iz UFC-a, čini se da je Dana White napokon prihvatio da će se to definitivno dogoditi. Na konferenciji za medije nakon sinoćnjeg DWCS eventa, White se osvrnuo na rastanak UFC-a i Diaza.

‘‘Nate i ja smo razgovarali. Taj dečko došao je preko ‘TUF-a‘. On je odradio nevjerojatne ratove pod okriljem UFC-a. Bio je veliki dio kompanije jako dugi period vremena. Što više mogu tražiti od Natea Diaza? Ako je Nate spreman da ovo bude njegov posljednji meč, ja mu želim sve najbolje na svijetu. Bilo je zabavno. Uistinu je bilo zabavno nositi se s njima dvojicom (braćom Diaz.‘‘, započeo je White, a zatim je dodatno pohvalio braću Diaz.

‘‘Ponekad je bilo teških situacija s njima, ali braća Diaz bili su apsolutno sjajni. Oni su legende ovog sporta i ove kompanije. Ovakvi dani (rastanka) uvijek dođu. Ako Nate ovo želi, okej, želim mu sve najbolje.‘‘, zaključio je Dana.

Teško je reći osjeća li se Diaz tako da mu Dana ‘‘želi sve najbolje‘‘, ali lijepo da se UFC-ov predsjednik ovakvim riječima oprašta od borca koji je uistinu ostavio velik trag unutar UFC-a.

Linker
13. travanj 2024 22:59