UFC

Khamzat Chimaev: ‘Treći meč Usmana i Edwardsa? Nema problema, borit ću se protiv Adesanye‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Od početka želi titule u obje kategorije

Jedna od najbrže rastućih UFC-ovih zvijezda Khamzat Chimaev u subotu će opet ući u kavez. Protivnik će mu biti Nate Diaz, a predvodit će UFC 279 priredbu u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

‘Borz‘ se posljednji puta borio u travnju (četvrti mjesec) ove godine kada je nakon tri runde slavio protiv odličnog Gilberta Burnsa. Chimaev je u toj borbi dokazao da uistinu pripada samom vrhu te se očekivalo da će sljedeća borba biti protiv nekog težeg protivnika, no umjesto toga UFC je ugovorio borbu njega i Natea Diaza.

S obzirom da je Kamaru Usman nedavno izgubio titulu od Leona Edwardsa, sigurna je stvar da ćemo uskoro gledati i njihov treći meč. To kategoriju malo usporava jer će barem godinu dana od sad (vjerojatno i više) proći dok pobjednik te trilogije ponovno uđe u kavez.

No, Chimaev ima rezervni plan. Ukoliko se situacija između Edwardsa i Usmana oduži, namjerava napasti titulu srednje kategorije.

‘‘Kao to žele raditi, nema problema. Ja ću uzeti neku drugu borbu pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Možda Israel Adesanya ili neki drugi tip, možda Pereira. Možda ću se boriti protiv pobjednika te borbe, nemam pojma‘‘, rekao je Chimaev.

Khamzat se u srednjoj kategoriji nije borio od 2020. godine kada je pobijedio Geralda Meerschaerta nokautom u prvoj rundi, a nakon toga je otišao u velter. S obzirom na popularnost koju uživa, ne bi bilo čudno da mu UFC direktno da pobjednika Adesanye i Pereire.

Linker
24. travanj 2024 04:10