UFC

Dana White o misterioznom stanju Khamzata Chimaeva: ‘Problem je što ni ja ne znam o čemu se radi‘

Dana White

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Ni sam Dana White nije upućen u detalje Khamzatovog medicinskog stanja, nada se da ćemo ga gledati ubrzo

Dana White kao šef najveće svjetske MMA promocije zasigurno ima puno problema u zadnje vrijeme, a jedan od njih je i upravljanje karijerom Khamzata Chimaeva.

White nikada nije bio toliko impresioniran borcem kao što je bio s Chimaevom (13-0) kada je neporaženi borac stigao na UFC scenu 2020. godine i postigao rekordne tri pobjede u razmaku od 66 dana. Međutim, borio se samo četiri puta u 45 mjeseci od tada, a njegov napredak je ponovno zaustavljen prošlog tjedna.

Chimaev je bio prisiljen povući se iz glavne borbu UFC-a na ABC-u 6 protiv Roberta Whittakera u Rijadu, nakon što je hospitaliziran zbog zdravstvenog problema.

Specifičnosti Chimaevovih problema ostaju nepotvrđene, iako je njegov menadžment u ponedjeljak za MMA Junkie rekao da su glasine da bi ovaj posljednji zastoj mogao dovesti do umirovljenja "apsolutno netočne". Unatoč tome, White je teško mogao ponuditi više nade o Chimaevovoj budućnosti tijekom intervjua u ponedjeljak na "The Jim Rome Show", uglavnom zato što je i sam donekle u mraku.

"Problem je što stvarno ne znamo što se događa" rekao je White. "Svaki put kada se ovaj momak približi borbi, vidio sam video snimke kako se doima izrazito bolesnim na podu i ponovno je hospitaliziran. Nije trenirao tri ili četiri dana, ili pet dana, ne mogu se sjetiti koliko je točno bilo. Ali nismo ga mogli staviti u borbu sljedeći vikend."

"U posljednje vrijeme je teško gledati ga u oktogonu. Svaki put kad se približi borbi, postane jako bolestan. Ne znam što reći. Nije kao da je ovdje u ovoj zemlji i da su ga naši liječnici pregledali ili nešto slično. On je nekako izvan dosega, tako da je teško nositi se s tim."

U izjavi za MMA Junkie, Chimaevov menadžer Majdi Shammas izrazio je optimizam u vezi Khamzatovog oporavka i obećao da će se "vratiti".

Linker
19. lipanj 2024 18:23