UFC

Dvostruki kriteriji? Bo Nickal prokomentirao je otkazivanja Khamzata Chimaeva i Conora McGregora, mišljenja su kontradiktorna

Conor McGregor | Khamzat Chimaev

 Steve Marcus/Getty Images/Profimedia | Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Popularni američki borac srednje kategorije očekivano je kritizirao Khamzata Chimaeva

Dva velika udarca UFC je osjetio na svojoj koži tijekom proteklih nekoliko dana. Conor McGregor otkazao je nastup na UFC 303 eventu, a bez glavne borbe večeri ostao je i UFC-ov event koji je na rasporedu tjedan dana ranije, točnije, ovaj vikend.

Khamzat Chimaev trebao se boriti protiv Roberta Whittakera u glavnoj borbi večeri na UFC on ABC 6 eventu, ali ‘‘Borza‘‘ su zadesili zdravstveni problemi i bio je primoran otkazati meč. Chimaev je naišao na mnoštvo kritika zbog novog otkazivanja.

Po dolasku u UFC, Chimaev je oduševljavao jako frekventnim nastupima i izjavama kako ‘‘dolazi uništiti sve borce‘‘. Od borca spremnog boriti se dvaput u razmaku od desetak dana, došli smo do borca koji nastupa jednom godišnje, a često se muči i sa skidanjem kilaže.

UFC-ov borac srednje kategorije, Bo Nickal, smatra kako sva ta otkazivanja mečeva utječu na Khamzatovu reputaciju. Nickal vjeruje kako je Chimaev izgubio status ‘‘zastrašujućeg borca‘‘ i nitko ga više ne gleda istim očima kao nekoć.

‘‘Taj tip gubi svoju auru. On mora nastaviti pobjeđivati, a ne činiti ovakva sranja. To je ono što ja činim, ja nikada nisam bolestan. Mislim da nije stvar u previše treniranja kod njega, nego u previše partijanja. Što bi drugo moglo biti? Čuo sam svakakve glasine o njemu i Darrenu Tillu, lude priče.‘‘, rekao je Nickal u podcastu ‘‘‘Nickals and Dimes‘‘.

Zanimljivo je kako se Nickal osvrnuo i na Conorovo otkazivanje meča koji je uskoro trebao odraditi. U ovom slučaju Nickal je stao u obranu borca koji je otkazao meč, što upućuje na svojevrsne dvostruke kriterije.

‘‘Čuo sam da će Conor biti spreman za otprilike dva mjeseca. UFC će organizirati taj meč u osmom ili devetom mjesecu. Ugovore li to za event u ‘Sphereu‘, bit će ludo. Vjerujem da će se borba dogoditi kasnije ove godine. Što dulje grade taj meč, većim će postati. Conor je nekoć prije pokidao prednje križne ligamente i svejedno se borio. Ovo je veliki povratnički meč za njega i vjerujem kako on uistinu želi doći do pobjede.‘‘, rekao je Nickal.

Očito na Nickalovu prosudbu utječu njegovi stavovi o određenim borcima. Khamzat Chimaev borac je kojeg Nickal vidi kao velikog rivala i potencijalnog protivnika u budućnosti, dok Conor McGregor nije na Nickalovom putu ka vrhu i stoga ne postoji problem na toj relaciji.

Linker
26. lipanj 2024 20:24