UFC

Dana White o teškaškoj legendi: 'Njegova brada kao da je postala jača'

Andrei Arlovski
 screenshot
41-godišnji Andrei Arlovski još je jednom uspio iznenaditi sve koji mu nisu vjerovali

Prije UFC Fight Nighta 182 činilo se kako je Tanner Boser dobio savršenu priliku za dodatno izgraditi svoje ime, nakon dvije impresivne pobjede koje je ostvario posljednjih mjeseci. Kanadski teškaš uparen je s Andreijem Arlovskim, legendarnim teškašem koji je ipak daleko od svojih najboljih dana. Osim toga, vjerovalo se da ga Boser ne bi trebao imati problema nokautirati, ako mu jednim jakim udarcem pronađe bradu.

Dogodilo se zapravo suprotno. 41-godišnji Bjelorus izdržao je sve napade, odradio dovoljno svojih te je u jednom tehničkom nadmudrivanju odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Na tako nešto nije mogao ostati ravnodušan niti predsjednik UFC-a, Dana White.

"Taj tip ovdje je već 20 godina, a i dalje nastupa na ovako visokom nivou. To što je ostvario pobjedu u ovoj borbi bilo je jako impresivno. Osim toga, čini mi se da je njegova brada postala jača i boljea, a to je nešto što se nije trebalo dogoditi. To tako ne radi. No, ono glavno je da je izgledao jako dobro", rekao je White u razgovoru s Laurom Sankom.

U borbi protiv Bosera uspješno je prolazio kroz snažne low kickove, da bi nakon toga pogađao udarce kojima je uvjerio suce kako je napravio veću štetu. Boser je na kraju poražen, iako je prema službenoj statistici pogodio dvostruko više značajnih udaraca (68:34). Arlovski je jednostavno ostavio dojam konkretnijeg borca.

"Idućih nekoliko dana imat će problema s hodom, no za nekoga njegovih godina i kad pogledaš kroz što je sve do sada prošao, izgledao je sjajno. Sretan sam zbog njega, on je dobar momak", zaključio je White.

Pred Arlovskim je puno opcija, no dojam je kako ga najveći broj fanova želi vidjeti u okršaju s još jednim borcem koji se nalazi u petom desetljeću života. Riječ je o Alekseiju Oleiniku. Činjenica je da Arlovski više nema što tražiti u samom vrhu. No, u trenutnoj teškoj kategoriji ima dovoljan broj kvalitetnih uparivanja za ovu pravu legendu sporta.

Arlovski je kao UFC borac ostvario 19 pobjeda, 13 poraza i jednu poništenu borbu. Teškaš je s uvjerljivo najviše nastupa i pobjeda, a više puta od njega u Octagon su ulazili tek Donald Cerrone i Jim Miller. Još impresivnije izgleda podatak o njegovoj aktivnosti. Otkako se u lipnju 2014. godine vratio u UFC, odradio je čak 19 borbi, u posljednje tri godine točno deset. Trenutno se nalazi u nizu od dvije ovogodišnje pobjede.

Linker
25. travanj 2024 09:25