UFC

Dana White odgovorio na kritike: ‘Nate je htio meč protiv Chimaeva i svi žele gledati tu borbu‘

Dana White

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov predsjednik pokušao je opravdati nelogičan ‘‘matchmaking‘‘ svoje organizacije

Kao da su se proteklih dana dodatno pojačale kritike u vezi ugovorenog meča između Khamzata Chimaeva i Natea Diaa. Chimaev je priznao kako taj meč odrađuje iz zabave, Dan Hardy izjavio je kako se radi o UFC-ovom ‘‘pokušaju ubojstva‘‘, a kritičan je bio i Leon Edwards.

Jasno je kako mnogi vide sve nelogičnosti tog meča i UFC će biti pod još većom paljbom ako se obistine prognoze koje govore da će Chimaev demolirati Natea Diaza. Bit će to Diazov oproštajni meč kad je UFC u pitanju, a iako je promocija imala mnogih problema s njim, Dana White ističe kako UFC ne želi nauditi Diazu i da se radi o dobrom meču.

‘‘Jako mi je stalo do Natea. Volim Natea, a on je došao do nas, puno prije nego je meč ugovoren te smo razgovarali o borbi koja će biti njegova posljednja (u UFC-u). Rekao sam mu da nam je pružio pregršt velikih mečeva i ratova te da radi što god poželi. Ali ugovoriti njegov meč nije lako kako se čini. Svi ispituju: ‘Hej, zašto mu ne ugovorite meč?‘. Pa zato što je on tražio i Francisa Ngannoua. Mogao bih vječno nabrajati, ali neću. Ugovorili smo meč, a to je borba koju je on htio.‘‘, pojasnio je Dana na konferenciji za medije nakon sinoćnjeg DWCS-a.

Dugo je UFC kočio Natea Diaza koji je mjesecima zazivao ugovaranje svog posljednjeg meča, a prozivanje Francisa Ngannoua zapravo je bio sarkazam Natea Diaza koji je time pokazivao kako mu apsolutno nije bitno s kime će se boriti. On je vapio za ugovaranjem meča, a White se konstantno zapetljava u svoje izlike. Očito je bilo kako pokušavaju promijeniti mišljenje Natea Diaza, a neki smatraju da su UFC-ovi čelnici gajili nade u povratak Conora McGregora i ugovaranje trilogije.

‘‘Conor nije još spreman. Njegova noga nije u potpunosti oporavljena. Nate je mogao čekati taj meč, ali on to ne želi. Ne znam što je u njegovim planovima, ali on je spreman za borbu. Htio se boriti i to smo mu omogućili.‘‘, započeo je White, a zatim se osvrnuo na činjenicu da vjerojatno nećemo svjedočiti trilogiji.

‘‘Ne, neću biti uzrujan jer nismo dobili priliku ugovoriti treći meč. Prva dva bila su sjajna. Prva runda između Conora i Natea u njihovom prvom meču bila je luda. Conor je pogađao bombama, a zatim se Diaz vratio u drugoj rundi. Bila je to ludnica, a drugi meč također je bio sjajan. Ako se dogodi (trilogija), dogodit će se, ali dovoljno smo izvukli iz prva dva meča.‘‘

Iako mnogi kritiziraju meč Chimaeva i Diaza koji nas čeka 10. rujna (deveti mjesec), Dana White tvrdi kako će na kraju svi ipak gledati taj meč i pokazat će velik interes.

‘‘Ugovorili smo ga i to je to. To je dobra borba. Radi se o borbi koju svi žele vidjeti i ljudi će biti zainteresirani za taj meč. Zato ćemo ga odraditi.‘‘, zaključio je UFC-ov predsjednik.

Linker
01. svibanj 2024 11:52