UFC

Jedini borac koji je nokautirao Natea Diaza predviđa: ‘To će se promijeniti nakon meča protiv Chimaeva‘

Josh Thomson

 Screenshot (youtube, Bellator)
44-godišnji umirovljeni borac Josh Thomson iznio je mišljenje jako slično onom koje smo čuli od Dana Hardyja

33 profesionalna MMA nastupa odradio je Nate Diaz, 13 puta je izgubio, ali samo jednom je nokautiran. Tehnički, Diaz u statistici ima dva poraza nokautom, ali zato što se poraz od Jorgea Masvidala vodi kao poraz tehničkim nokautom, no radilo se o prekidu od strane doktora.

Diaz je imao veliku posjekotinu iznad desnog oka i sudac mu nije dopustio nastavak meča nakon treće runde. Tko je onda jedini tip koji je zapravo nokautirao Natea Diaza?

Radi se o Joshu Thomsonu (22-10-0) kojem je to pošlo za rukom još 2013. godine. ‘‘Punk‘‘ je desnim ‘‘high kickom‘‘ uzdrmao Diaza, a zatim je serijom udaraca iz gornje pozicije u parteru prisilio suca Mikea Beltrana na prekida. Nije to bio klasični, nego tehnički nokaut, ali Thomson je i dalje jedini borac koji je Diaza zapravo pobijedio na takav način. Još samo jedan poraz prekidom upisao je Nate u svojoj karijeri. Davne 2006. godine, Hermes Franca pobijedio ga je polugom na ruci.

10. rujna (deveti mjesec) Diaza čeka posljednji nastup pod okriljem UFC-a, a protivnik će mu biti Khamzat Chimaev. Neporaženi Čečen imat će prednost u gotovo svim segmentima, osim u iskustvu. Veći je, fizički snažniji, mlađi, motiviraniji i gladniji, a stilski je jako nezgodan protivnik za Diaza. Male su šanse za Diazovu pobjedu i mnogi misle kako bi on mogao opako nastradati u tom meču.

Jedan od onih koji vjeruje da Diaza čeka uvjerljiv poraz jeste i Josh Thomson, jedini borac koji ga je uspio nokautirati.

‘‘Činjenica da sam ja jedini tip koji ga je završio (nokautirao), bit će kratkog vijeka. To će uskoro završiti. Moji dani slave bliže se kraju. UFC zna što rade. Ovo se uvijek događa. Kad ste na izlazu iz promocije, dat će vam najteži meč koji vam stilski uopće ne odgovara. Chimaev je potencijalno najgori protivnik kojeg su mu mogli dati. Chimaev je dug, visok, posjeduje sve te alate. Njegovo hrvanje, snaga...Nate Diaz nije snažan. Chimaev posjeduje snagu u svojim rukama, a može srušiti Diaza kad god poželi. Jednostavno će dominirati iz gornje pozicije. Dakle, predviđam pobjedu Chimaeva tehničkim nokautom.‘‘, rekao je Thomson za ‘‘Weighing In Xtra‘‘.

Ovaj ‘‘matchup‘‘ oštro je kritizirao i Dan Hardy proteklog tjedna, objasnivši kako se radi o ‘‘pokušaju ubojstva‘‘ od strane UFC-a. Thomson i Hardy samo su neki od mnogobrojnih istomišljenika koji ne vide smisao ovog meča. Možda sve ovo bude dodatan poticaj Diazu kojem ne bi bilo prvi puta da iznenadi cjelokupnu MMA javnost. Nažalost, takav scenarij djeluje moguće samo u maštama Diazovih fanova, a realnost je da će meč završiti onako kako većina MMA stručnjaka i bivših boraca prognozira.

Što se Josha Thomsona tiče, njegova MMA karijera već neko vrijeme je završena. Posljednji nastup odradio je još početkom 2017. godine, a poraz od Patrickyja ‘‘Pitbull‘‘ Freirea bio je njegov posljednji profesionalni nastup. 2020. godine službeno se povukao iz sporta te je nastavio obavljati ulogu analitičara, komentatora i podcastera.

Linker
04. svibanj 2024 13:17