UFC

Dana White oduševljen je svime oko Chimaeva: ‘Pobijedio je najvećeg veltaraša u povijesti, moramo ga držati aktivnim‘

Khamzat Chimaev i Dana White

 Instagram (khamzat Chimaev)
Danas su ažurirane rang ljestvice te su Khamzata stavili na deveto mjesto, što je podosta nisko ukoliko ga već u sljedećem meču namjeravaju poslati u pohod na titulu

Godinu je dana Khamzat Chimaev pauzirao prije nego je prošle subote ponovno kročio u UFC-ov kavez. Ovoga puta mu je protivnik bio Kamaru Usman, nedvojbeno najteži izazov u njegovoj karijeri. Uspio je Khamzat pobijediti bivšeg prvaka velter kategorije, a vidjet ćemo što je sljedeće za njega.

Ne moramo ni naglašavati koliko je Dana White zadovoljan sa svime oko Khamzata Chimaeva. Borac je to u kojega UFC-ov šef polaže velike nade, a jučer je rekao kako je nevjerojatno talentiran i da ga sada trebaju održavati aktivnim:

‘‘Khamzat je došao tamo i borio se protiv najvećeg borca velter kategorije svih vremena, vrlo vještog i čvrstog veterana. Khamzata smo ovdje otkrili za vrijeme pandemije. Mislim, taj dečko je nevjerojatno talentiran. Sada ga samo trebamo održavati aktivnim, to je ono prema čemu on treba ići‘‘, rekao je Dana.

Khamzat je rekao da misli da je u prvoj rundi slomio ruku te da zbog toga nije mogao držati Usmana na podu, no Dana se ipak nada da nije riječ o ozljedi:

‘‘Pa, znam da je s tim imao problema u prošlosti. Nadam se da mu sada to nije problem. Nadam se da mu ruka ipak nije slomljena i da ćemo moći raditi tu borbu za titulu‘‘, dodao je.

Bez obzira što je prvak Strickland rekao kako Chimaev ne zaslužuje napasti titulu, bit će onako kako UFC i Dana kažu. Danas su ažurirane rang ljestvice te su Khamzata stavili na deveto mjesto, što je podosta nisko ukoliko ga već u sljedećem meču namjeravaju poslati u pohod na titulu.

Linker
01. svibanj 2024 00:47