UFC

Whittaker analizirao potencijalni meč Chimaeva i Stricklanda: ‘Težak meč za obojicu, Chimaev neće proći kroz njega‘

Khamzat Chimaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije cijeni vještine Seana Stricklanda

Khamzat Chimaev proteklog vikenda u Abu Dhabiju upisao je najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri. ‘‘Borz‘‘ je na UFC 294 eventu porazio Kamarua Usmana, nekadašnjeg prvaka UFC-ove velter kategorije i jednog od najvećih velteraša u povijesti ovog sporta.

Istina da je Usman prihvatio meč na ‘‘short notice‘‘ i borio se u srednjoj kategoriji, ali to ne treba previše umanjiti pobjedu Khamzata Chimaeva. Kamaru Usman i dalje je strašno dobar borac, a Chimaev je bez većih poteškoća došao do pobjede.

Pobjedom nad Usmanom, Chimaev je možda čak izborio i napad na titulu u srednjoj kategoriji. Dana White najavljivao je kako će pobjednik tog meča postati sljedećim izazivačem za titulu u srednjoj kategoriji, ali Khamzat Chimaev smješten je na ‘‘tek‘‘ deveto mjesto u poretku izazivača. Nije to dobar znak kad je u pitanju status izazivača i Chimaev će možda trebati još jednu pobjedu.

U slučaju da ipak dobije priliku, Chimaeva čeka Sean Strickland. Khamzat i Sean dobro se poznaju iz ‘‘Xtreme Couture‘‘ dvorane i nekoliko puta zajedno su trenirali. Chimaev tvrdi da je Stricklanda lakoćom završavao na sparinzima, ali borba je ipak nešto posve drugo i Stricklanda ne možemo unaprijed otpisati. Iako nema potvrde da će se ovaj meč održati, Robert Whittaker kao ponajbolji borac srednje kategorije odlučio je putem svog YouTube kanala dati analizu potencijalnog meča između Chimaeva i Usmana.

‘‘Usman je težak protivnik, a Chimaev ga je porazio. Kako će se Chimaev nositi s ostalim borcima srednje kategorije? Teško je reći? Stilovi čine borbe. On bi se mogao boriti protiv Stricklanda, a Strickland ima poprilično dobru obranu od rušenja. Ne trebam niti spominjati koliko je nezgodan u stojci, čisto zbog načina na koji baca udarce.‘‘, započeo je Whittaker, ali nije se tu zaustavio s analizom.

‘‘Mogu zamisliti Stricklanda kako pruža težak meč Khamzatu Chimaevu. Mislim da će to biti teška borba za obojicu i ne mislim da će Chimaev proći kroz njega. Stricklandova energija kroz pet rundi jako je učinkovita. On kao da postaje brži kako runde odmiču i mislim da Chimaeva čeka stvarno težak test. Ako će itko preživjeti prvu rundu, onda je to Strickland.‘‘, zaključak je Roberta Whittakera.

Sean Strickland unatoč osvajanju pojasa i dalje je poprilično podcijenjen u očima MMA fanova. Lijepo je vidjeti da ga jedan iskusni borac i nekadašnji prvak poput Roberta Whittakera, izrazito cijeni i shvaća njegovu borilačku kvalitetu.

Linker
29. travanj 2024 14:35