UFC

Dana White oštro odbrusio kritičarima: ‘Borci su plaćeni onoliko koliko zaslužuju biti plaćeni‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Gq Sports)
UFC-ov predsjednik pozvao je sve kritičare da osnuju svoju organizaciju i pokažu kako bi trebalo poslovati

2022. godina možda je jedna i od najaktivnijih kad su pitanju prozivke UFC-a zbog potplaćenosti boraca. Konstantno netko od boraca istupi, a tu je i Jake Paul kao redovni kritičar Dane Whitea i njegove promocije.

Pomalo je žalosno da se borci na tako visokoj razini ponekad bore na ugovorima koji im garantiraju 12 tisuća dolara honorara te još toliko u slučaju pobjede. Kad se odbiju porezi i svi troškovi priprema i života, borci s takvim ugovorima nerijetko su zapravo u minusu.

Na potplaćenost se žale i prvaci raznih težinskih kategorija, jer dok gledaju kako prvaci u boksu zarađuju silne milijune, oni se bore za osnovne honorare u iznosu od 500 tisuća dolara ili manje. Unatoč svim kritikama, Dana White drži do svog stava da rade dobar posao i da ne postoji bolji način.

‘‘Slušajte, ne postoji puno stvari zbog kojih možete kritizirati UFC, ako pogledate što smo učinili s biznisom kroz posljednje 22 godine. To je nevjerojatno, neke stvari koje smo napravili nikada nisu ostvarene u svijetu biznisa. Ali uvijek mora postojati nešto zbog čega će vas kritizirati. Borci uvijek žele više novca. Boks je apsolutno uništen zbog novca i svih ostalih stvari. To se nikada neće dogoditi ovdje, vjerujte me. Ovi tipovi bivaju plaćeni onoliko koliko zaslužuju biti plaćeni. Jedu ono što ubiju. Dobivaju i postotak od prodaje PPV-a, a novac se dijeli i ostalim borcima. Ako vam se ne sviđa kako poslujemo, postoji jednostavno rješenje tog problema. Osnujte svoju MMA organizaciju, bez prepreka za upad, a zatim plaćajte borce onoliko koliko ih želite platiti. Mnogi su se okušali, ali kako su prošli? Ne dobro. Gledajte svoja posla.‘‘, poručio je White gostujući na GQ Sportsu.

Čini se kako je UFC-ovom predsjedniku dosta takvih optužbi. Iako nema sumnje da su UFC-ovi borci potplaćeni, White je u neku ruku u pravu. Kome se ne sviđa, neka umjesto kritika pokaže da može bolje.

Linker
15. travanj 2024 00:33