UFC

Dana White priznao: ‘Napravili smo ogromnu grešku ne zadržavši Shanea Burgosa‘

Dana White

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Možda ga ovo potakne da malo razmisli o uvjetima koje nudi borcima

Još smo u ponedjeljak pisali o tome kako je Shane Burgos, koji je inače bio rangirani UFC-ov borac u perolakoj kategoriji, napustio promociju. Točnije, nije htio produžiti ugovor, a cijeli tekst možete pronaći OVDJE.

Burgosovo napuštanje najveće promocije i potpis za PFL izazvalo je lavinu komentara borilačkih fanova, koji su počeli govoriti kako UFC zapravo više i nije toliko poželjna destinacija za mnoge borce jer se sve češće događa da neko veće ime ili napusti promociju ili počne govoriti kako će ju napustiti i otići boksati.

Moguće je da i sam Dana White postaje svjestan ovoga. Nakon što je sinoć podijelio čak pet ugovora na svom DWCS-u, dotaknuo se i Burgosovog napuštanja UFC-a i izrazio žaljenje što ga nisu zadržali.

‘‘Jednostavno, napravili smo neke greške. U**ane greške. Burgos je još uvijek trebao biti ovdje. Jako ga poštujem i želim mu sve najbolje. Sto posto, sto posto smo napravili ogromnu grešku‘‘, rekao je Dana vidjevši se da mu je uistinu žao.

U ponedjeljak je Burgos u ‘The MMA Hour-u‘ objavio da je odlučio ne produžiti ugovor s UFC-om i da je odlučio potpisati za PFL. Kao glavni razlog je naveo novac, a natjecat će se za milijun dolara iduće sezone.

Kada čitamo ovakve vijesti i kada rangirani borci napuštaju UFC zbog novca, teško je bilo što prigovoriti i domaćim vrhunskim borcima koji se odluče boriti negdje drugo uz puno bolje financijske uvjete.

Linker
20. travanj 2024 16:15