UFC

Dana White otkrio kako se Prochazka ozlijedio: Češki borac nesmotrenom odlukom pogoršao je stvar

Jiri Prochazka

 Anna Vavríková/MFDNES + LN/Profimedia
Donedavni prvak UFC-ove poluteške kategorije dugo će izbivati jer nije odmah otišao u bolnicu

Veliki šok za UFC, ali i sve fanove bila je ozljeda Jirija Prochazke. Češki borac krajem prošlog mjeseca otpao je s glavne borbe večeri na UFC 282 eventu, a usput se i odrekao titule prvaka u poluteškoj kategoriji.

Razlog svemu tome jest teška ozljeda ramena koja bi ga mogla udaljiti iz kaveza na godinu dana. Prochazka nije htio kočiti kategoriju i potezom za poštovanje dopustio je Janu Blachowiczu i Magomedu Ankalaevu da se bore za titulu na UFC 282 eventu.

Prochazka se nada da će se nastupima vratiti kroz šest mjeseci, ali prognoze koje je potvrdio i Dana White govore da će oporavak potrajati znatno dulje. Gostujući u podcastu Paddyja Pimbletta, White je otkrio koliko je ozbiljna ozljeda, a pojasnio je i kako je došlo do same ozljede.

‘‘Te večeri kad smo se sastali i pričali o njegovom povratku, on je govorio: ‘Mislim da ću se vratiti za pet mjeseci‘ i slično. Liječnik je bio s nama i rekao mu je da mora biti realan u vezi svega toga. Ja sam mu govorio da si ne mora postavljati takav pritisak povratka kroz pet ili šest mjeseci, jer će onda ponovno uništiti svoje rame. Neka uzme vremena i napravi to kako spada. On je tada odlučio da ne želi kočiti kategoriju i odrekao se titule.‘‘, započeo je White, a zatim je progovorio o tome kako je došlo do same ozljede.

‘‘Njemu je rame iskočilo, a imao je neke tipove u dvorani koji su mu pokušali vratiti rame (u čašicu), ali pokidali su mu rame još više. Ovo govorim tebi (obraćao se Pimblettu), rekao sam njemu, a kažem i svim borcima. Ako vam se nešto dogodi, odmah sjednite u automobil i otiđite u bolnicu. Mi ćemo platiti za sve. Ljudi misle da im kolege iz dvorane mogu namjestiti rame. Nemojte riskirati, otiđite u bolnicu.‘‘, otkrio je White.

Kad je u pitanju situacija pri vrhu kategorije, Dana je potvrdio da su Gloveru prvotno ponudili meč protiv Ankalaeva, ali Glover je borbu odbio jer je tražio više vremena za pripremiti se. UFC je to odbio, ali s obzirom da će Prochazka dugo izbivati iz kaveza, Glover će biti sljedeći na redu nakon što Ankalaev i Blachowicz odrade svoj meč.

Linker
20. travanj 2024 07:08