UFC

Cejudo tvrdi da Dillashaw nije u mirovini: ‘Ide na operaciju i želi da ga USADA ostavi na miru‘

Henry Cejudo i TJ Dillashaw 

 Screenshot (youtube, Ufc)
USADA inače ne testira borce koji se službeno ‘‘umirove‘‘

Početkom ovog tjedna u javnosti su se pojavile vijesti kako se nakon 12 godina profesionalnog natjecanja umirovio bivši prvak T.J. Dillashaw. Dojam je kao da je vijest dosta polarizirala publiku jer jedan dio podržava takvu odluku jer je evidentno da Dillashawovo tijelo nije u najboljem stanju, dok mu drugi dio publike ne vjeruje.

U ovu drugu skupinu spada njegov nekadašnji protivnik i bivši prvak Henry Cejudo, koji mu je i uzeo pojas 2019. godine. Cejudo ima zanimljivu teoriju koja itekako ima smisla, a moguće da ćemo sada gledati sve više ‘‘umirovljenja‘‘.

Naime, kada je borac službeno umirovljen, nalazi se van USADA-inog protokola te može uzimati nedozvoljena sredstva bez straha. Cejudo tvrdi da se Dillashaw ‘‘umirovio‘‘ samo kako bi ga USADA ostavila na miru, odnosno da može izliječiti ozlijeđeno rame iz borbe protiv Sterlinga.

‘‘Je li Dillashaw stvarno u mirovini? Prva stvar koja mi pada na pamet – a mislim da nije toliko glup – da je ponovno uhvaćen. Mislim da to nije slučaj, mislim da T.J. ide na operaciju što vjerujem da je istina, i mislim da ne želi da mu USADA kuca na vrata svaki tjedan‘‘, rekao je Cejudo na svom YouTube kanalu.

‘‘Ljudi, to postaje iritantno. Koliko god volim USADA-u, puno vas testiraju. To zahtijeva puno volje i vremena, a mislim da se kod Dillashawa radi o tome da ne želi da ga testiraju. Garantiram vam da njemu svaki put vade i krv što mislim da nije cool‘‘, zaključio je.

Nije ovo luda teorija pogotovo ako uzmemo u obzir da USADA ne testira barem na papiru umirovljene borce.

Linker
07. travanj 2024 03:23