UFC

Dana White otkrio kakvi su planovi za Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva

Leon Edwards i Khamzat Chimaev
 screenshot/YouTube
Borba Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva trebala je predvoditi posljednju ovogodišnju UFC priredbu

Pozitivan COVID-19 test britanskog velteraša Leona Edwardsa doveo je do otkazivanja njegove borbe protiv Khamzata Chimaeva, planirane za 19. prosinca. Trebao je to biti sjajan završetak turbulentne godine u najvećoj svjetskoj promociji, a simbolično bi posljednju borbu u 2020. upisao borac koji je sredinom godine debitirao i već postao jedna od najspominjanijih zvijezda.

Do sada se nije znalo ništa o planovima za budućnost ova dva borca, osim toga da je UFC odbio novu ponudu Neila Magnyja da uskoči u borbu protiv Chimaeva. Nije se znalo hoće li ih ponovno upariti ili se čeka neka bolja opcija za švedsko-čečenskog borca, posebno nakon informacije kako je Edwards obolio od ozbiljnijeg oblika bolesti. Sad je nešto o tome otkrio Dana White.

Potvrdio je predsjednik UFC-a kako se radi na tome da ovaj dvojac predvodi priredbu koja će svoj termin u kalendaru pronaći već 20. siječnja na Fight Islandu. Riječ je o srijedi, što je znak kako će promocija 2021. godinu otvoriti s tri priredbe u razmaku od sedam dana. 16. siječnja sve će otvoriti priredba koju predvode Max Holloway i Calvin Kattar, dok je tjedan dana nakon toga UFC 257 s Conorom McGregorom i Dustinom Poirierom u glavnim ulogama.

Potvrda ovog datuma za sada još ovisi o zdravlju Edwardsa, odnosno potvrdi njegovih liječnika da je spreman vratiti se u dvoranu.

Linker
26. travanj 2024 20:17