UFC

Dana White otkrio zašto se O‘Malleya štedi s protivnicima: ‘On nije Chimaev, nije još spreman‘

Sean O'Malley

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Predsjednik UFC-a tvrdi kako karijera Seana O‘Malleya ide apsolutno prirodnim putem

Osam borbi do sada je odradio Sean O'Malley u UFC-u. U njih sedam ovaj je 27-godišnjak upisao pobjedu, većinom poprilično uvjerljivo, dok je izgubio tek borbu od Marlona Vere u kojoj je doživio ozljedu koja ga je onemogućila na pravi način parirati. Kako se radi o vrlo atraktivnom borcu koji je podosta lako iskočio iz nekog prosjeka te je dobio puno medijskog prostora, tako se mnogi pitaju što UFC čeka s ozbiljnijim borbama za njega.

O'Malley još uvijek nije rangiran, a ne možemo biti sigurni niti da će to postati ako ovog vikenda savlada Rauliana Paivu na otvaranju glavnog programa UFC 269 priredbe. Pitanje je kad će krenuti ozbiljniji ispiti za sve popularnijeg borca koji je već neko vrijeme stalni stanovnik jakih programa. A nitko nije bolja osoba za dati odgovor od predsjednika UFC-a, Dane Whitea.

"On još nije spreman za nešto više. Zašto ga konstantno pokušavate baciti među vukove. Nikoga se ne gura tako brzo, osim ako je to Khamzat Chimaev. Khamzat je tip oko kojega nemate problema raditi tako nešto jer osjećate da je on spreman za to", pokušao je spomenuti matchmaking objasniti White u razgovoru za Barstool Sports.

Vjeruje da bi sve bilo brže odrađeno da Sean nije doživio gore spomenuti poraz u kolovozu prošle godine. To im je dalo upozorenje da sve trebaju odraditi malo sporije.

"O'Malley je prije nekoliko borbi doživio poraz od Chita Vere. Kad već govorimo o velikim borbama i slično tome, ova borba u subotu za njega je itekako ozbiljna. U svojoj je posljednjoj borbi izgledao nevjerojatno, odradio je pravo školovanje. No, on je izuzetno popularan i uvijek će biti kritika, što god napravili s njim", nastavio je White, dodavši svoje oduševljenje onime što je talentirani bantamaš do sada pokazao:

"On je odličan borac, zabavan je i uzbudljivo je gledati njegove borbe. I njegov put trenutno izgleda onako kako bi trebao. Nema smisla uzeti ga i samo ga baciti među najveće ubojica. Tako se ne radi ovaj posao."

Imali smo naravno primjera gdje se radilo drugačije, no ovaj put ne možemo niti imamo pravo kritizirati. Jače borbe će svakako doći, a vjerujemo i kako UFC želi još malo izgraditi njegovo ime prije nego ga bace u vatru. On sam vjeruje da je spreman, tako i izgleda u borbama, no njegov poslodavac je onaj koji odlučuje. Nema sumnje kako je "Sugar" potencijalna nova zlatna koka, a s takvima treba pažljivo sve do onog trenutka kad budu sposobni to svoje zlato u punom obujmu isporučivati.

Linker
26. travanj 2024 11:04