UFC

Dana White ovih se dana sastaje s američkom zlatnom olimpijskom hrvačkom senzacijom

Gable Dan Steveson
 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Sve je sigurnije kako će zlatni olimpijac Gable Steveson uskoro postati MMA borac

Jedan od najvećih američkih olimpijskih junaka iz Tokija bio je 21-godišnji hrvač slobodnim stilom, Gable Steveson. On je postao tek drugi američki hrvač s olimpijskim zlatom u najtežoj kategoriji (do 125 kilograma), a pri povratku u domovinu dočekan je s ovacijama i velikim interesom medija. Da bi se interes još više povećao i proširio na MMA svijet, pobrinuo se on sam. Postavio je na Twitteru objavu koja se sastojala od emoticona mahanja i oznake UFC-ovog predsjednika Dane Whitea. Nešto kasnije to je isto napravio i s predsjednikom WWE-a, Vinceom McMahonom, no interes za prelazak u MMA bio je prava medijska bomba.

Automatski je interes za njegove usluge iskazao Bellator te je njihov predsjednik Scott Coker rekao kako će pristupiti Stevesonu s ponudom da karijeru nastavi u njihovim redovima. Gostujući u raznim emisijama i podcastima, Steveson nije htio dati konkretan odgovor gdje se vidi iduće, nego je ostavio dojam kao da je spreman poslušati ponude, nakon čega niti ostanak još jedan olimpijski ciklus u hrvanju također nije isključen. UFC se do sada nije javljao, no došlo je vrijeme i za to. U razgovoru za TMZ, Dana White je otkrio kako će ovih danas stupiti u kontakt sa zlatnim olimpijcem.

"Hrvanje ima jaku bazu u UFC-u i veliki broj hrvača je došao ovdje i napravio velike stvari. Prije par godina pokušali su hrvanje ukloniti s Olimpijskih igara, a mi iz UFC-a smo se borili da se to ne dogodi. Veliki smo podržavatelji olimpijskog hrvanja. Znam da je on ovog vikenda u gradu, sigurno ćemo se naći i razgovarati. Jasno je kako je puno posla pred njim, prije nego bude mogao boriti se u UFC-u, no vidjet ćemo što se može napraviti", rekao je White, nakon čega mu je spomenuta izjava Henryja Cejuda, koji je rekao kako Steveson nakon dvije godine treninga može savladati Jona Jonesa i Francisa Ngannoua.

"Treba imati muda za izjaviti tako nešto. Takva dva tipa. Jedan je Jon Jones, jedan od najvećih svih vremena, nikad poražen. Zanimljivo", uz osmijeh je rekao White.

Ukoliko White i Steveson pronađu zajednički jezik, svakako je moguća opcija poput one s Gregom Hardyjem, kojeg je UFC angažirao, a onda poslao da prvih par borbi odradi u manjim promocijama. No, i za njega se stvorio dojam kako ga se u UFC povuklo prerano pa je umjesto teškaša iz samog vrha postao tek jedan od boraca na rosteru. Ipak, Steveson ima puno jaču pozadinu od bivšeg igrača američkog nogometa. Ako mu je iskrena namjera prebaciti se u MMA, teško da će UFC dopustiti da netko drugi preuzme taj posao.

Linker
16. travanj 2024 14:11