UFC

Dana White podržao Masvidalovu odluku: ‘Ako u ovom biznisu razmišljate o mirovini, umirovite se‘

Jorge Masvidal

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Masvidal se ovog vikenda dostojanstveno oprostio od sporta, a Dana je imao samo riječi hvale za njegov lik i djelo

Jorge Masvidal je odlučio privesti kraju preko 20 godina dugu karijeru, a ove se subote dostojanstveno oprostio od sporta. Iako je poražen od Gilberta Burnsa, pružio je dobar otpor u svom posljednjem meču nakon čega je skinuo rukavice i svima obznanio da je to bio posljednji put da ga gledamo u kavezu.

Još je i prije borbe Masvidal govorio kako će se umiroviti u slučaju poraza, a obećanje je i ispunio. Njegovu odluku je podržao i Dana White koji je rekao da je zaradio dovoljno novca i da je dokazao sve što je trebao u ovom sportu:

‘‘Čim počnete razmišljati o mirovini u ovom biznisu, umirovite se. On je zaradio puno novca, zaradio je puno i noćas. Također van kaveza ima puno stvari, baš kao Conor McGregor i nekoliko ostalih tipova. Mislim da je dokazao sve što treba sebi i promijenio je život svojoj obitelji‘‘, rekao je Dana na press konferenciji.

‘‘Ono leteće koljeno mu je promijenilo život. Kad je onakvo koljeno sjelo, promijenilo mu je cijeli život‘‘, dodao je.

Masvidal je prije 20 godina odradio svoj prvi profesionalni meč, a osim u UFC-u je nastupao i u Bellatoru, Strikeforceu, a svoj put u najjačoj promociji je započeo 2013. godine. Svojim nastupom i pojavom je obilježio jedan vrijedan period UFC-a, tako da je zaslužio uživati u mirovini.

U kavezu je imao uspona i padova, isto kao i izvan njega. No, neovisno o svemu, bit će još dugo zapamćen kao jedan od istinskih veterana ovog sporta.

Linker
09. svibanj 2024 03:42