UFC

Masvidal odgovorio na Burnsove optužbe o varanju, ‘Durinho‘ se ubrzo ispričao: ‘Ne mogu ništa dokazati‘

Gilbert Burns (lijevo) i Jorge Masvidal (desno)

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Brazilac je na konferenciji za medije nakon borbe optužio Masvidala da je varao

Lakoćom je Gilbert Burns porazio Jorgea Masvidala na UFC 287 eventu. Brazilac je dominirao od prve do posljednje sekunde tog meča i do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca.

Masvidal se neposredno nakon borbe umirovio, a bilo je lijepo vidjeti puno uzajamnog poštovanja među njima. Cijeli tjedan uoči eventa jedan o drugome su pričali uz puno poštovanja i pohvala, a sportski su se pozdravili i nakon borbe.

Međutim, Gilbert Burns pomalo je podigao tenzije jednom od izjava na konferenciji za medije nakon borbe. Burns je optužio Masvidala da se mazao losionom prije meča kako bi učinio svoju kožu masnom. Time je otežao Burnsu da ga dohvati i kontrolira u klinču i parteru, a Masvidal se takve optužbe Burnsa nisu dopale.

‘‘Komisija je bila tamo. Hrpa je ljudi u ‘backstageu‘ izuzev predstavnika komisije. Nikada nisam podmazivao kožu, niti sam ikada uhvaćen da sam varao na bilo kakav način. Možda sam jednostavno tip koji se najviše znoji od svojih tipova s kojima se on susreo, ali nikada se nisam mazao nečime. Nikad u životu nisam učinio nešto takvo. Možda bi on trebao kriviti svoju tehniku zbog toga što je bio loš i nije mogao učiniti ništa drugo, osim držati me na tlu.‘‘ poručio je Masvidal gostujući u MMA Houru.

Bilo je vidljivo da Masvidalu nisu dobro sjeli komentari o varanju i ne želi se povući u mirovinu s optužbama da je varao u meču. Gilbertu Burnsu očito je bilo žao nakon toga i odlučio se javno ispričati Jorgeu Masvidalu.

‘‘Htio bih iskoristiti priliku da se ispričam Jorgeu ‘Gamebredu Masvidalu i njegovom timu zbog stvari koje sam rekao na konferenciji za medije nakon borbe. Rekao sam da se namazao losionom, a ne mogu to dokazati i htio bih se ispričati Jorgeu i njegovom timu. Povlačim sve što sam rekao i nadam se da će prihvatiti moje isprike. To što sam napravio bilo je krivo i nemam dokaz za ništa što sam izrekao. Tip je ratnik, imao je 52 profesionalna meča. Nadam se da ćeš uživati u mirovini i da ćeš prihvatiti moju ispriku.‘‘, poručio je Burns u kraćem videu.

Hvalevrijedna gesta Gilberta Burnsa koji se javno ‘‘posuo pepelom‘‘ i priznao svoju pogrešku. Vjerojatno je Burns i dalje uvjeren u ono što je izrekao, ali jednostavno ne može to dokazati i nema podlogu da Masvidala javno optužuje za nešto što ne može dokazati. Na kraju krajeva, Burns je došao do pobjede, varao Masvidal ili ne.

Linker
20. travanj 2024 00:24