UFC

Dana White potvrdio kako će se Nick Diaz boriti ove godine u Octagonu

Nick Diaz
 NYP/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Popularni borac uvjerio je predsjednika UFC-a kako želja za povratkom uistinu postoji

Još od sredine prošle godine aktualiziran je povratak Nicka Diaza u borilište. Jedan od najpopularnijih boraca svih vremena vratio se krajem prošlog ljeta punom treningu, s ciljem da sam sebi dokaže kako se može ponovno boriti na najvišem nivou. Nakon što je u tome uspio, naredio je svojim menadžerima da mu ugovore borbu.

Za sada je tu sve stalo, Nickov se povratak još uvijek čeka, a onaj tko mora dati zeleno svjetlo je predsjednik UFC-a, Dana White. On donedavno nije bio fan te ideje, ali očito se nešto u međuvremenu promijenilo.

"Nisam bio previše uzbuđen oko toga jer nisam vjerovao da će se ove godine dogoditi, no trenutno se sve čini kao da hoće. Čini se da će se Nick Diaz boriti ove godine, to djeluje stvarno obećavajuće", rekao je White u razgovoru s Farah Hannoun, s UFC Arabia.

Nick i Dana nedavno su se sastali, a White tada nije bio uvjeren da treba Diazu dati priliku. Rekao je da su imali sjajan razgovor, ali i to kako je on tražio dokaz da Nick to uistinu želi te da ga, unatoč tome što mu je ovaj to osobno rekao, nije uspio uvjeriti u to. Čini se da su se u međuvremenu, iako nisu razgovarali, neke stvari promijenile.

"Posljednji put sam ga vidio u Jacksonvilleu, ali nismo razgovarali. To sam prepustio matchmakerima, ali sve vodi prema tome da će se boriti", potvrdio je predsjednik UFC-a uz osmijeh na licu.

Nick Diaz svoju je posljednju borbu odradio u siječnju 2015. godine, kad je poražen od Andersona Silve, no na kraju je ta borbe poništena, budući da su obojica pali na doping testu. Posljednja pobjeda datira mu još na 2011. godinu, kad je savladao B.J. Penna, tim putem izborivši poziciju UFC-ovog izazivača za titulu velter kategorije. Titulu protiv Georgesa St-Pierrea nije uspio osvojiti.

Ovog tjedna trebao bi biti na UFC 263 priredbi uz svog brata Natea, koji će se tamo boriti protiv Leona Edwardsa. Susret s Whiteom tako je vrlo vjerojatan, a onda možda bude poznatije i to protiv koga te kada bi se Nick mogao boriti.

Linker
14. travanj 2024 15:32