UFC

(VIDEO) UFC 263 Countdown: Najbolji dokaz zašto je ispred nas prava bomba od priredbe

Israel Adesanya, Deiveson Figueredo, Nate Diaz
 screenshot (YouTube, UFC)
U tjednu smo spektakularne UFC 263 priredbe, predvođene Israelom Adesanyom i Marvinom Vettorijem

Nova UFC-ova velika priredba je ispred nas. UFC 263 održat će se u noći sa subote 12. na nedjelju 13. lipnja u Glendaleu, savezna američka država Arizona, a na programu se nalaze dvije borbe za titulu, ujedno dva revanša, kao i povratak Natea Diaza u Octagon i težak ispit koji ima ispred sebe. Te tri borbe najavljene su putem UFC Countdown serijala.

Israel Adesanya i Marvin Vettori svoj će revanš odraditi tri godine nakon prvog okršaja koji je završio podijeljenom odlukom sudaca u korist današnjeg prvaka. Talijan od tada nije doživio poraz, dok je Adesanyi to i dalje ostala borba srednje kategorije u kojoj je bio najbliže porazu. Obojica su od tada dodatno napredovali pa je i sama borba intrigantna. Mnogi vjeruju da bi Italija mogla dobiti svog prvog UFC prvaka, no Adesanyi nije opcija prepustiti mu ikakvu šansu za tu. Hoće li Vettori pokušati doći kao što snažniji i servirati recept Jana Blachowicza ili je Israel spreman na to? Jedva čekamo saznati.

Drugi revanš i sunaslovna borba priredbe je borba Deveisona Figueireda i Brandona Morena. Nakon što su u prosincu prošle godine spasili muha kategoriju odradivši jednu od najboljih borbi u novijoj UFC povijesti, pored neodlučenog ishoda je revanš zapravo bio jedina opcija. Možemo još jednom očekivati pet rundi visokog tempa, najveće brzine koju čete vidjeti u UFC-u i dva borca koji će još jednom dati sve od sebe da pojas prvaka završi kod njih.

Treća glavna borba nije za titulu, ali je ugovorena na pet rundi. Razlog toga je što su Leon Edwards i Nate Diaz upravo to zahtijevali tijekom pregovora. Edwards, koji se nalazi unutar niza od osam pobjeda, tražit će trijumf protiv velikog imena kojim bi napokon mogao doći do borbe za titulu, koju je po mnogima već odavno zaslužio. S druge strane ima Natea koji ovo vidi kao priliku za povratak, ali u slučaju pobjede i veliki skok, odmah u rang potencijalnih izazivača.

Linker
18. travanj 2024 22:36