UFC

Dana White potvrdio: ‘Khabib je umirovljen, neću ga više nagovarati na povratak‘

Khabib Nurmagomedov
 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia
Čini se kako je samo službena izjava Dane Whitea nedostajala za potvrdu ovog slijeda događaja

Gotovo punih pet mjeseci prošlo je od velike pobjede Khabiba Nurmagomedova nad Justinom Gaethjeom, nakon koje je Dagestanac ostavio rukavice na podu Octagona te time objavio svoje umirovljenje iz profesionalnog MMA-a. Ipak, on se još uvijek službeno vodi kao UFC-ov prvak lake kategorije, a Dana White imao je već nekoliko sastanaka s njim, uz cilj da ga nagovori na povratak.

Čini se kako je s tim napokon gotovo. Predsjednik UFC-a i ponajbolji borac današnjice odradili su još jedan sastanak, nakon kojeg je White objavom na Twitteru otkrio kako odustaje od nagovaranja.

"29-0 i to je to. Khabib je službeno umirovljen. Bilo je nevjerojatno gledati te u tvom poslu. Hvala na svemu i uživaj u onome što ti slijedi, prijatelju", napisao je White uz zajedničku fotografiju.

Ako je to uistinu konačna odluka, Khabib napušta sport nakon 13 borbi u UFC-u, uključujući osvajanje titule lake kategorije i tri uspješne obrane iste. Nažalost, velika je to šteta, budući da se činilo kako je svakom borbom sve bolji. Uostalom, dovoljno u prilog tomu govori činjenica da je sve tri obrane titule upisao prekidom. Ipak, privatni život, gdje je gubitak oca previše utjecao na njega, rezultirao je donošenjem nepopularne odluke.

S druge strane, Khabib u posljednje vrijeme djeluje raspoloženiji nego ikad. Nastavio je s treningom, redovno je u dvorani sa svojim timskim kolegama i borcima kojima je ujedno menadžer, ali pripremi kamp nije nešto što ga više privlači. I na tako što ima apsolutno pravo.

Naravno, uz sve ovo pojavile su se neke špekulacija kako bi ovakve Whiteova objava mogla značiti zatišje pred buru, odnosno da je Khabiba nagovorio na povratak, ali da to želi objaviti što eksplozivnije i dramatičnije. No, to su, kao što je navedeno, prije svega špekulacije.

Linker
26. travanj 2024 21:23