UFC

Khabib prokomentirao konačnu odluku: ‘Nadam se da svi razumijete i prihvaćate moj izbor‘

Khabib Nurmagomedov
 Said Tsarnaev/Sputnik/Sputnik via AFP
Gotovo pet mjeseci trebalo je da Khabib Nurmagomedov postane i službeno umirovljen

Možda je malo nepošteno današnju informaciju nazvati konačnom odlukom Khabiba Nurmagomedova o umirovljenju. Ipak je on isto objavio još 24. listopada prošle godine te je nakon toga više puta to potvrdio. Sve što se u međuvremenu događalo možemo opisati kao neprihvaćanje situacije od strane Dane Whitea ili barem nadu da svojim nadaleko poznatim verbalnim sposobnostima može navesti prvaka da promijeni odluku i vrati se za barem još jednu borbu.

Kad se danas napokon i White službeno predao te kad je borba za novog prvaka ugovorena, možemo ovo nazvati konačnim umirovljenjem jednog od najboljih MMA boraca svih vremena. Ostaje uz to sve gorsko-slatki osjećaj, znajući da je još uvijek napredovao te da je mogao pružiti još veliki broj sjajnih borbi. Zapravo, šampionski dio njegove priče trajao je tek dvije i pol godine te je tek gradio onaj glavni dio svoje ostavštine. No, on je donio odluku kako je dosta, potaknut stavom svoje majke kojoj nije htio proturječiti.

Tako je prvi konačno Khabibovo umirovljenje objavio upravo White, a nakon sastanka koji su odradili je nešto slično napravio i Khabib.

"Ovo je bila dobra večera s nekim sjajnim ljudima. Dana White, hvala brate tebi i cijelom UFC timu što sam dobio priliku dokazati se, vi ste promijenili mnoge živote zbog ovog sporta. Dana, nikad neću zaboraviti kakav stav si imao prema meni, moj otac ti to nikad ne bi zaboravio također, a moji sinovi će te zauvijek pamtiti. Danas je ovo bio jedan pravi razgovor između pravih ljudi.

Htio bih isto tako zahvaliti svom timu, sparing partnerima i fanovima. Nadam se da prihvaćate moju odluku i da me razumijete", napisao je Khabib uz prilog tri fotografije.

Khabib si je već osigurao jako puno zanimacija izvan Octagona. U njemu ćemo ga zapravo viđati i češće nego prije, ali tek kao člana tima svojih boraca poput Islama Makhacheva, Umara Nurmagomedova i Zubaire Tukhugova. Osim što s istima dalje trenira, jedan je od onih koji se brinu za njihovu karijeru. Khabib je također pokrenuo neke prehrambene brendove uz svoje ime, a također je kupio borilačku promociju Eagle Fighting Championship, putem koje namjerava trasirati globalni put borcima iz Dagestana i okolice.

U karijeri je očito napravio po vlastitom mišljenju dovoljno i vrijeme je za druge projekte. Što se tiče novog UFC prvaka, to bi trebao postati Charles Oliveira ili Michael Chandler, čija je međusobna borba ugovorena za 15. svibnja. Nije isključeno da UFC sve do tada zadrži Khabiba kao službenog prvaka.

Linker
20. travanj 2024 13:02