UFC

Dana White potvrdio navode Conora McGregora: ‘On pati od kroničnog artritisa‘

Dana White i Conor McGregor
 Steven Ryan/Getty images/Profimedia
Napokon se i čelnik UFC-a oglasio po pitanju ozljede irskog borca te je otkrio više informacija

Puno se prašine podiglo oko ozljede Conora McGregora u borbi protiv Dustina Poiriera na UFC 264 priredbi. Razne su tvrdnje vezane za točan uzrok i trenutak ozljede. Dustin Poirier tvrdi kako je blokirao udarac Irca te ga doveo do frakture, McGregor tvrdi kako je u borbu ušao ozlijeđen, no Atletska komisija u Nevadi opovrgava takve navode. Irac je u obraćanju na Instagramu između ostalog rekao:

''Bio sam ozlijeđen već prije same borbe. Ljudi me ispituju kada točno je noga pukla, u kojem trenutku borbe. Pitajte Danu Whitea, pitajte UFC i doktora Davidsona, glavnog doktora u UFC-u. Oni su znali da sam imao stres frakture prije same borbe'', no čelnik UFC-a Dana White tek se jučer oglasio po ovom pitanju.

White je potvrdio Conorove tvrdnje te je objasnio kako Conor vuče ozbiljne probleme sa svojim gležnjem. UFC-ov predsjednik također dodaje kako mu nije jasno zašto Conor nije umotao svoj gležanj prije borbe.

''Godinama vuče probleme s gležnjem te je zatražio dopuštenje da umota gležnjeve prije borbe na UFC 264 priredbi. Atletska komisija u Nevadi odobrila mu je zahtjev, no iz nepoznatog razloga nije to učinio. Ali da, on pati od kroničnog artritisa u svojim gležnjevima.'', rekao je Dana u razgovoru za Fox News.

Nije poznato kada bi se irski borac mogao vratiti u kavez, no White ga očekuje sredinom ili krajem 2022. godine.

''Trebat će mu godina dana kako bi se oporavio od ove ozljede, stoga ne znam (kada ćemo ga opet gledati), vidjet ćemo. Igra borilačkih sportova je teška igra, a on je zacementirao svoju ostavštinu i pritom zaradio hrpu novca. Vidjet ćemo kako će se rasplesti njegova karijera.'', dodao je White.

Podsjećamo, Conor je u svom obraćanju na Instagram objasnio kako je dugo vremena trebao operaciju te da mu je ovakav prijelom dobro došao kako bi napokon prihvatio operacijski zahvat.

''''Moja noga trebala je operacijski tretman. Trebao sam sanirati ozljede gležnja i potkoljenice, a da se ovakvo nešto nije dogodilo, nikada ne bi pristao ići pod nož'', izjavio je ''Notorious''.

Možda Conor uistinu riješi svoje kronične probleme ili ih barem donekle umanji te se vrati u najboljem mogućem izdanju. Puno je nepoznanica po tom pitanju, a vrijeme će sve pokazati.

Linker
25. travanj 2024 14:38