UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: TJ Dillashaw kreće u svoju misiju iskupljenja

 UFC
Dvije i pol godine nismo u Octagonu gledali TJ-a Dillashawa, a sad se vraća u velikoj borbi

Iduća UFC priredba koju će ugostiti APEX kompleks donosi nam veliki okršaj bantam kategorije. Povratak bivšeg prvaka TJ-a Dillashawa u borbi koja mu odmah može donijeti status idućeg izazivača i priliku za vratiti pojas u svoje vlasništvo.

TJ želi titulu, ali i isprati ljagu sa svoga imena, Sandhagen nema namjeru to mu dozvoliti


Jedan izuzetno neslavan pad doživio je TJ Dillashaw početkom 2019. godine. U tom trenutku UFC-ov prvak bantam kategorije doživio je poraz u pokušaju osvajanja titule u diviziji ispod, a onda je uslijedio šok. TJ je prvobitno sam napustio titulu, otkrivši kako je pao na doping testu. Nedugo nakon toga pojavila se vijest o tome što je to uzeo. Riječ je bilo o EPO-u, što je supstanca čije korištenje predstavlja možda i najteži doping prekršaj u sportu. Uslijedila je dvogodišnja suspenzije.

Ona je u siječnju ove godine istekla i TJ je bio spreman za povratak. Ipak, razni razlozi doveli su do toga da je prvobitno planirana borba protiv Sandhagena otkazana, no isti protivnik ipak je ugovoren za novi datum. Kao što je već u uvodu navedeno, pobjeda u ovoj borbi donosi mu priliku vratiti se na tron, odnosno borbu protiv Aljamaina Sterlinga ili Petra Yana, ovisno tko u tom trenutku bude držao titulu u svom vlasništvu.

Sandhagen je savršen protivnik za dokazivanje, budući da se radi o borcu kojeg je u njegovih osam UFC borbi do sada savladao tek prvak Sterling. Radi se o 29-godišnjaku koji je stilski velika prepreka za sve bantamaše, zbog svoje visine, dužine ekstremiteta, ali i vrlo neobične stand up tehnike. On vjeruje da je već zaslužio napad na titulu, no bio je spreman istu potvrditi protiv TJ-a.

Još četiri borbe na glavnom i šest na uvodnom programu


Imenima je ovo ipak malo slabija priredba nego što smo u posljednje vrijeme navikli te će svakako sve biti u znaku glavne dvije zvijezde. Trebala je svoju novu borbu odraditi Aspen Ladd, prvi nakon 2019. godine, no borba ove talentirane djevojke protiv Macy Chiasson je otkazana dan prije održavanja.

Druga djevojka na kojoj je velika pažnja je Maycee Barber. Ova djevojka je u UFC došla s nadimkom "Future", što je u startu puno govorilo, a sama je najavila kako namjerava postati najmlađa prvakinja u UFC povijesti, odnosno nadmašiti dob s kojom je Jon Jones došao do UFC titule. Nakon tri UFC pobjede s tog puta skrenuta je s dva poraza, a misija povratka pobjedama donosi težak ispit. Miranda Maverick slavila je u dosadašnja dva UFC nastupa te gleda prema nizu koji će ju što prije dovesti do vrha gdje se sama već vidi.

S glavnog programa mnogima su itekako poznata imena Darrena Elkinsa i Mickeya Galla, dok na uvodnom pratimo talentiranog Punahelea Soriana u borbi protiv Brendana Allena, uz spomena vrijedne Iana Heinischa te Randyja Costu i Adriana Yaneza, koji će se boriti međusobno.

Gdje i kad se priredba održava


Još jednom je domaćin priredbe UFC-ov APEX kompleks. Uvodni dio priredbe započinje u 22 sata, u subotu 24. srpnja, dok je početak glavnog predviđen za 1 sat iza ponoći.

UFC on ESPN 27 - Popis borbi

(-61.5 kg) Cory Sandhagen vs. T.J. Dillashaw
(-61.5 kg) Kyler Phillips vs. Raulian Paiva
(-66 kg) Darren Elkins vs. Darrick Minner
(-57 kg) Miranda Maverick vs. Maycee Barber
(-77 kg) Mickey Gall vs. Jordan Williams

(-84kg) Punahele Soriano vs. Brendan Allen
(-84kg) Nassourdine Imavov vs. Ian Heinisch
(-61.5 kg) Randy Costa vs. Adrian Yanez
(-61.5 kg) Julio Arce vs. Andre Ewell
(-57 kg) Sijara Eubanks vs. Elise Reed
(-52.5 kg) Diana Belbita vs. Hannah Goldy

Linker
19. travanj 2024 15:21