UFC

Dana White potvrdio nove mečeve Ganea, Hollowayja i Sandhagena! ‘Bon Gamin‘ predvodi event u Parizu

Ciryl Gane

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Najjača svjetska MMA organizacija polako popunjava ‘‘fight card‘‘ za evente koji nas čekaju tijekom ljeta

UFC-ov predsjednik Dana White u posljednje vrijeme vrlo često se javlja s ‘‘prijelomnim vijestima‘‘ i pritom najavi nekoliko zanimljivih mečeva koji nas čekaju u narednom periodu. White se ponovno javio danas, nešto iza ponoći i potvrdio je tri odlična meča.

Prvi od tri potvrđena meča čeka nas 5. kolovoza (osmi mjesec) na UFC-ovom eventu u Nashvilleu. Glavna borba večeri ponudit će nam nevjerojatno dobar obračun u bantam kategoriji. UFC je napokon pronašao protivnika za Umara Nurmagomedova (16-0, 4-0 UFC), a Cory Sandhagen (16-4, 8-3) se odvažio na ovaj težak meč.

Dana je istaknuo kako se s Umarom apsolutno nitko osim Sandhagena nije htio boriti i UFC-ov predsjednik jako je uzbuđen zbog ovog meča. Umar Nurmagomedov u očima mnogih budući je prvak bantam kategorije, a trenutno je 11. u poretku izazivača. Cory Sandhagen okupira četvrto mjesto u poretku i Umaru se nudi priliku za doći nadomak napadu na titulu.

Drugi meč koji je White potvrdio čeka nas 26. kolovoza (osmi mjesec). Max Holloway kao drugorangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije borit će se protiv prekaljenog veterana Chan Sung Junga. ‘‘Korejskog Zombija‘‘ nismo gledali od četvrtog mjeseca prošle godine, a tada ga je brutalno pretukao Alexander Volkanovski u meču za titulu. ‘‘Zombi‘‘ će u meč protiv Hollowayja ući sa sedme pozicije u poretku.

Max Holloway uskoro bi mogao preći u laku kategoriju, ali to se očito još uvijek neće dogoditi i čeka ga novi meč u perolakoj kategoriji. Chan Sung Jung jedan je od rijetkih boraca pri vrhu s kojim se Holloway zasad nije imao prilike boriti, ali došlo je vrijeme i za taj meč. Event na kojem će se boriti održati će se u Singapuru.

Posljednji od tri velika meča tiče se UFC-ovog eventa u Parizu, zakazanog za 2. rujna (deveti mjesec). Ciryl Gane očekivano će predvoditi priredbu u svojoj rodnoj državi, a poznato je tko će mu biti protivnik.

Ponovno Ganea čeka protivnik koji mu itekako može nauditi ‘‘grappling‘‘ vještinama, a ovaj put se radi o Sergeiju Spivaku. Moldavac je jedan od boljih ‘‘grapplera‘‘ u kategoriji, a trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede. To ga je dovelo na osmo mjesto u poretku izazivača, a pobjedom nad Ganeom mogao bi jako visoko skočiti, jer Gane je i dalje na prvom mjestu u poretku.

Ganea smo gledali u trećem mjesecu ove godine, a ‘‘Bon Gamin‘‘ tada se borio za titulu prvaka u teškoj kategoriji. Jon Jones lakoćom ga je porazio, a Ganeu je to bio drugi poraz u karijeri. U oba izgubljena meča Gane je pokazao velike ‘‘rupe‘‘ kad su u pitanju ‘‘grappling‘‘ vještine, a Sergei Spivak bit će pravi test njegovog eventualnog napretka. Izgubi li od Spivaka, dobrano će se udaljiti od novog napada na titulu.

Za kraj možemo dodati da se radi o tri vrlo interesantna meča. Neki će reći da borba između ‘‘Korejskog Zombija‘‘ i Maxa Hollowayja nema pretjeranog smisla, ali nemojmo unaprijed otpisivati borca poput Chan Sung Junga. Uostalom, radi se o UFC-ovom eventu u Aziji i trebao im je popularni azijski borac u glavnoj borbi večeri.

Linker
23. travanj 2024 08:35