UFC

Rose Namajunas prelazi u muha kategoriju, borit će se protiv povratnice od ozljede koljena

Rose Namajunas

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @ROSENAMAJUNAS)
U posljednjoj borbi Namajunas je izgubila pojas slamka kategorije od Carle Esparze

Muha kategorija ima novog izazivača jer će bivša prvakinja slamka kategorije Rose Namajunas napredovati u višu diviziju da bi se suočila s Manon Fiorot na nadolazećem UFC Fight Night "cardu" u Parizu 2. rujna (deveti mjesec).

Dvije osobe koje su znale za rezervaciju nedavno su obavijestile MMA Junkie o meču, ali su zamolile da ostanu anonimne jer je promocija tek trebala službeno objaviti meč.

Fiorot (10-1, 5-0 UFC), koja je potpisala novi ugovor na više borbi s UFC-om, vratit će se u akciju nakon operacije koljena. Francuska borkinja je neporažena u oktogonu, a nedavno je pobijedila bivšu izazivačicu za naslov Katlyn Chookagian prošlog listopada (deseti mjesec) na UFC-u 280. Fiorot je nedavno rekla za MMA Junkie da je zainteresirana za borbu protiv Namajunas, a sada će joj se ispuniti želja.

Namajunas (11-5, 9-4 UFC) nije se borila otkako je izgubila naslov slamka kategorije od Carle Esparze u svibnju (peti mjesec) 2022. godine na UFC-u 274. Prije toga, Namajunas je postigla uzastopne pobjede u borbama za naslov protiv trenutne prvakinje slamka kategorije, Zhang Weili.

Podsjetimo, ovaj će event predvoditi Ciryl Gane koji je i prošle godine bio junak glavne borbe večeri gdje je porazio Taija Tuivasu pred domaćom publikom, a ovoga puta nasuprot njega stajat će Sergei Spivak.

Linker
06. svibanj 2024 08:55