UFC

Dana White potvrdio: Uskoro bi se mogla ugasiti jedna UFC-ova kategorija!

Dana White
 screenshot/YouTube
Budućnost jedne čitave UFC-ove kategorije ovisit će o najboljoj borkinji današnjice

Odluči li se Amanda Nunes na prekid karijere to će vjerojatno označiti kraj UFC-ove ženske perolake kategorije. Potvrdio je to i sam predsjednik promocije - Dana White.

Nunes je, podsjetimo, prije dva tjedna nedugo nakon prve obrane pojasa u perolakoj kategoriji (vs. Felicia Spencer) otkrila da razmišlja o povlačenju u mirovinu.

"Već sam postigla sve što sam htjela. Dobro sam, mogu nastaviti sa svojim životom, ali možda bih mogla i napraviti novi korak, možda pronaći neke nove talente i pomoći curama koje su u ovome... Možda bih se mogla baviti trenerskim poslom. Sada sam u situaciji kada se mogu umiroviti, ali i kada se mogu boriti. No, trenutno ne mogu postići ništa više od onog što sam postigla u svojim kategorijama", izjavila je tom prigodom najbolja MMA borkinja današnjice, a na druženju s medijima uoči UFC on ESPN 11 priredbe White je otkrio da bi njen kraj karijere najvjerojatnije bio i kraj perolake kategorije.

"Vjerojatno ne", glasio je odgovor predsjednika UFC-a kada je upitan hoće li perolaka nastaviti živjeti i nakon odlaska Nunes.

Problem je, očito, kratak roster s kojim UFC raspolaže u toj kategoriji.

A osim titule u perolakoj, Nunes je vlasnica i one u bantamu, no to je ipak kategorija oko koje je Dana dosta optimističan.

"Baš sam neki dan rekao - 'hajdemo izgraditi tu kategoriju'. Počet ćemo potpisivati djevojke i podići to na jednu višu razinu, a onda ona počne pričati o mirovini", dodao je White.

Iako bi bio razočaran takvim raspletom, Dana poručuje da Amanda može raditi što god poželi i da joj on neće stajati na putu.

"Ona je kraljica, može napraviti što god želi. Uskoro će dobiti bebu i toliko se lijepih stvari trenutno događa u njenom privatnom životu. A u onom profesionalnom je već napravila sve što sam od nje tražio. Nadam se da se neće umiroviti. Ona mi je jedna od najdražih osoba i bilo bi ju šteta ne vidjeti ponovno u akciji. Pogotovo nakon jedne onakve izvedbe kakvu je imala u posljednjem meču. Nakon tog nastupa mi je teško pomisliti da bi se htjela umiroviti, ali ako je to istina i ako to želi, onda bi vjerojatno to i trebala napraviti", zaključio je White.

New York, NY, USA, 11/02/2019 - UFC 245 - Press Conference - Amanda Nunes and Germainede Randamie during a press conference for UFC 245 to be held on December 14, 2019 in Las Vegas. Photo: Jason Silva / AGIF
Jason Silva / AGIF/ AFP
Amanda Nunes

Linker
02. svibanj 2024 19:42