UFC

Dana White u zadnje vrijeme sve češće poseže dublje u džep, opet je povećao bonuse za izvedbe večeri

Dana White

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Zahtjevi za povećanje bonusa sve su popularniji, a čini se da čelniku UFC-a to ne smeta

Borci koji na sutrašnjoj UFC 304 priredbi osvoje bonuse za svoje izvedbe u kavezu, trebali bi se zahvaliti Kingu Greenu.

Jučer (četvrtak, 25. srpnja) na konferenciji za novinare uoči UFC-a 304 u Manchesteru, u Co-op Live areni, Green (32-15-1 MMA, 13-10-1 UFC) je predložio izvršnom direktoru UFC-a, Dani Whiteu, povećanje bonusa - zahtjev koji je postao popularan na nedavnim konferencijama za ‘‘pay-per-view‘‘ priredbe.

"Ujače Dana, hajde da to malo začinimo. Možemo li dobiti 100 tisuća dolara za to?", rekao je Green. "Možemo li dobiti 100? Možemo li dobiti 100? Hajde da to malo začinimo."

Nakon što je publika glasno odobrila i ostali borci na pozornici potvrdili prijedlog, White je odgovorio: "Leon (Edwards) kaže da."

Dužnosnici UFC-a kasnije su za MMA Junkie potvrdili da su bonusi za izvedbu zaista udvostručeni za ovaj događaj, s 50 tisuća na 100 tisuća dolara.

Ovaj potez UFC-a označava drugi put od početka travnja da je organizacija pristala na zahtjeve za povećanje bonusa na ‘‘pay-per-view‘‘ priredbama. Na UFC-u 300, bonusi su podignuti na 300 tisuća dolara. Uz to, White je dodao još dva dodatna bonusa za izvedbu na UFC-u 303 tijekom konferencije za novinare uoči tog događaja u lipnju.

To sve ukazuje na to da bismo možda u bliskoj budućnosti mogli vidjeti trajno povećanje bonusa za najbolje izvedbe večeri. Nakon što je White potvrdio da se bonusi udvostručuju za sutrašnji UFC 304, jedan fan je napisao: ‘‘Trebali bi i ostati toliki‘‘

Linker
26. kolovoz 2024 08:09