UFC

Dana White ‘ušutkao‘ Leona Edwardsa: ‘Prvak si i svi sada dolaze po tebe, Colby je sljedeći na redu‘

Leon Edwards (lijevo) i Dana White (desno)

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov predsjednik odgovorio je na Edwardsove tvrdnje da Colby Covington ne zaslužuje napad na pojas

Leon Edwards silno je nezadovoljan činjenicom da će pojas prvaka u UFC-ovoj velter kategoriji braniti protiv Colbyja Covingtona. ‘‘Rocky‘‘ se čvrsto drži stava da Colby ne zaslužuje napad na titulu, jer u posljednja četiri nastupa ima dva poraza, oba u mečevima za titulu.

Britanac želi da Colby izbori napad na titulu tako što će se boriti protiv top izazivača i tako što će upisati barem još jednu pobjedu. Colby i Dana White kao UFC-ov predsjednik ne slažu se s time i gotovo sigurno će ‘‘Chaos‘‘ biti sljedeći na redu za napad na titulu.

‘‘Ovo je jedini savjet koji ću ti ikada dati jer ćeš u sljedećoj borbi biti prebijen. Radi se o ovome Leone – zatvori svoja prljava usta i slušaj. Otvori svoje glupe uši i poslušaj savjet koji ću ti dati. Leone, ne kontriraj svome šefu (Dani). Inače ćeš naučiti na teži način‘‘, rekao je Colby prije nekoliko dana za MMA Fighting, dok je Edwardsov trener Dave Lovell gostujući u MMA Houru isticao da ne žele meč protiv Colbyja.

Puno su se Colby i Leon prepucavali preko medija zbog ove situacije, a sinoć se odlučio oglasiti i Dana White. UFC-ov predsjednik odradio je konferenciju za medije nakon UFC on ESPN 43 eventa i prokomentirao je ovu zavrzlamu pri vrhu velter kategorije.

‘‘Slušajte, ja nisam tip koji će govoriti: ‘Colby ovo, Colby ono, zaslužio je napad na titulu itd‘. Ne krivim Leona (Edwardsa). On je dvaput prošao kroz mečeve s Usmanom, a sada mu slijedi još jedan hrvač sa stilom s kojim se teško nositi. Kad postanete prvakom, svi dolaze po vas. Sve ubojice idu po vas, a suočeni ste samo s najopasnijim tipovima u vašoj kategoriji. Pogledajte što je Usman napravio. Dvaput je prošao kroz tu kategoriju. On je jedan od najvećih ikad. Leon ga je dvaput porazio i ti si sada glavna faca Leone. Ti si taj ti. Ali svi drugi kreću po tebe, a Colby je sljedeći na redu.‘‘, rekao je White, a zatim je dodao da Colby bez ikakve dileme zaslužuje napad na titulu.

‘‘Bez dileme. Da Usman nije bio tu, Colby bi bio prvak već neko vrijeme. Ovdje je jako dugo, uspješno skida kilažu, a u Londonu se također pojavio da uskoči kao zamjena. Tu je još milijun drugih razloga zašto zaslužuje tu borbu.‘‘, dodao je White i vjerojatno zaključio tu priču.

Colby Covington sljedeći je izazivač za titulu u velter kategoriji i Leon Edwards morat će se brzo pomiriti s time.

Linker
19. travanj 2024 20:31