UFC

Dana White: ‘Zar hoćete da pljunem na najvećeg UFC teškaša ikad? Neću ga nepoštovati!‘

Stipe Miočić v Daniel Cormier

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Vezano za rasplet situacije u teškoj kategoriji, čelni čovjek UFC-a ostaje čvrstog stava i ne popušta pod pritiskom medija

Izvršni direktor UFC-a, Dana White, ne odustaje od čekanja na borbu za ostavštinu, borbu za nasljeđe - meč između Jona Jonesa (najbolji svih vremena) i Stipe Miočića (najbolji UFC teškaš svih vremena).

Jones i Miočić su se izvorno trebali suočiti za naslov teške kategorije u glavnom meču UFC-a 295 u studenom 2023. godine. No, neposredno prije događaja, Jones je zadobio ozljedu prsnog mišića koja ga je prisilila da se povuče, a umjesto da su dozvolili rezervnom borcu Sergeiju Pavlovichu da uskoči protiv Miočića, UFC je odlučio odgoditi borbu u potpunosti. Sada je u planu da se dvojac konačno suoči u studenom ove godine. Iako je meč posljednjih tjedana naišao na sve veće nezadovoljstvo, White ne popušta.

"Što bih trebao učiniti?", rekao je White medijima nakon posljednje epizode The Contender Series. "Imam tipa kojeg se smatra najvećim teškašem u UFC-u!‘‘

‘‘Jon Jones se ozlijedi, to nije njegova (Stipina) krivica. Stipe mora čekati i ponovno ići u kamp za treninge. Pa da li da mu samo oduzmem tu borbu i kažem ‘j*bi se‘ i neka sjedi na klupi još dvije godine? Da to napravim, vi biste rekli: ‘Oh, ti si nepoštovao najvećeg teškaša ikad!‘ i isto tako bi reagirali i fanovi. Pa da li da sada samo pljunem na Stipu jer se Jon ozlijedio i ne napravim borbu koja je već bila dogovorena?"

Rastuća kritika prema borbi Jones-Miočić dolazi zbog uspona privremenog prvaka Toma Aspinalla i Miočićeve nedavne povijesti. Iako se Miočića smatra jednim od najvećih teškaša svih vremena, 42-godišnjak nije se natjecao više od tri godine kada ga je nokautirao Francis Ngannou, a nema pobjeda nad trenutnim UFC borcima. Nasuprot tome, Aspinall ima pet pobjeda nad trenutno rangiranim teškašima.

Kada su novinari pritisnuli Whitea zbog toga što je Miočiću dodijeljena borba za naslov u tim okolnostima, White je ostao čvrst u svom stavu da je to jedini realan način da se riješi ova situacija.

"Imam dvije legende sporta koje su se željele boriti jedna protiv druge", rekao je White. "Ovi momci su se dogovorili, jedan se ozlijedi, i to je borba koju obojica žele. Što biste učinili? Ne biste pokazali poštovanje prema tim momcima? Garantiram vam ovo, ako Stipe pobijedi, Stipe će se povući. Ovo će biti Stipina zadnja borba. Pa mi, vi mediji, govorite da bih trebao samo reći Stipi da se j**e? ‘Sretno Stipe, idi u mirovinu, idi gasi požare i to je kraj za tebe jer se Jon ozlijedio.‘ Ili bih trebao pokazati ovom momku poštovanje koje zaslužuje i dati im obojici borbu koju žele? To je pozicija u kojoj se nalazim.‘‘

"Ako bi Stipe imao 32 godine, onda da, borba za privremeni naslov je vjerojatno ono što bismo napravili. Ali ovo je vjerojatno Stipina zadnja borba, pobijedio ili izgubio, i neću ga nepoštovati. Prihvatio je borbu, bio je spreman za borbu, i Jon se ozlijedio."

Naravno, to nije baš neka utjeha za Aspinalla koji se zalagao za priliku za ujedinjenje naslova još otkako je osvojio privremeni pojas. No, White kaže da će na kraju i on dobiti svoju priliku.

"Aspinall je mlad, opak tip", rekao je White. "Ima on dovoljno vremena. Ovi momci će se boriti u studenom i on će se boriti s Jon Jonesom ako pobijedi, gotovo vam to garantiram. A ako Stipe pobijedi, vidjet ćemo što je sljedeće za Aspinalla."

Iako još nije službeno potvrđeno, očekuje se da će se Jones i Miočić suočiti u glavnom meču na UFC-u 309 koji će se održati 16. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Linker
05. rujan 2024 10:27