UFC

(VIDEO) Dana White ‘YouTuber-u‘ poklonio 250 tisuća dolara, javili se borci: ‘Dečki, kad osnivamo sindikat?‘

Kyle i Dana

 Screenshot (twitter, Kyle Forgeard)
Dana i Kyle su inače prijatelji, stoga ne čudi da je dobio takav poklon

Izgleda da je UFC-ov predsjednik Dana White dosta darežljiviji prema YouTube-rima nego prema vlastitim borcima. Jučer navečer je na Twitteru osvanuo video u kojem se vidi kako Dana daruje vreću punu novca Kyleu Forgeardu, a prema njegovim riječima, radi se o čak 250 tisuća dolara gotovine. Video pogledajte ovdje:

Kasnije su naveli da su Kyle i Dana veliki prijatelji i da je zbog toga dobio toliko novca od UFC-ovog predsjednika, no svejedno smo mogli očekivati da će se početi javljati i borci. Dana i UFC su pod velikim kritikama javnosti zbog toga što po mnogima nedovoljno plaćaju borce, a ulje na vatru je dodao sam Dana u ponedjeljak navečer.

Cijela borilačka zajednica je počela osuđivati Danu zbog takve razmetljivosti, kritizirajući ga zbog toga što bi taj novac značio doslovno život nekom mladom borcu. Ipak, treba biti pošten i reći da je to njegov novac i da s njim ima pravo raditi što god želi, ali se isto tako ne treba iznenaditi na reakcije boraca.

Nekoliko sati nakon objavljenog videa javio se i bivši UFC-ov borac Louis Smolka s prijedlogom da borci koji su trenutno na UFC-ovom rosteru trebaju osnovati sindikat kako bi štitili svoje interese.

Linker
25. travanj 2024 14:45