UFC

Daniel Cormier: 'Dana mora Khabibu ponuditi nešto puno više od samog novca'

Daniel Cormier, Khabib Nurmagomedov i Cain Velasquez
 Instagram
Dana White idućeg će mjeseca imati misiju pokušati Khabiba Nurmagomedova privoliti na još koju borbu

Osim na tri sjajne priredbe koje će UFC od 16. do 23. siječnje održati na Fight Islandu te kojima će otvoriti 2021. godinu, velika pažnja bit će na još nečemu što će se na istom mjestu dogoditi. Riječ je o sastanku Dane White i Khabiba Nurmagomedova, a predsjednik UFC-a ne skriva svoju namjeru da tim putem nagovori prvaka lake kategorije na nastavak aktivne borilačke karijere. Čak je izjavio da se spreman okladiti na sebe u svakom trenutku, unatoč tome što je Khabib 24. listopada zvučao poprilično uvjerljivo dok je objavljivao svoje umirovljenje. Niti jednom nakon toga nije dao neki znak koji bi mogao voditi prema promjeni stava.

Kolike su šanse da White uspije u svom naumu možda bi mogao moći procijeniti netko tko je s Khabibom proveo dovoljno vremena i tko zna na koji način on razmišlja. Takva osoba je Daniel Cormier, još jedan umirovljeni bivši prvak koji je također u svoju odluku za sada apsolutno uvjeren kako je bila ispravna. On je u razgovoru s Laurom Sanko otkrio kako će White morati imati nekog dobrog asa u rukavu ukoliko misli dobiti ono što mu je namjera.

"Jednom sam Khabiba pitao koliko je novaca potrebno da bi u Dagestanu bio bogat. On mi je rekao pet milijuna dolara i bogat si do kraja svog života. Khabib ima puno više od tih pet milijuna dolara, tako da ne znam koliko bi to Dana mogao ponuditi da ga nagovori na povratak u Octagon", rekao je Cormier, nastavivši:

"Dana će morati izvući nešto s duhovne strane da bi ga nagovorio na još koju borbu jer on nije čovjek koji traži novac, zaradio ga je dovoljno u karijeri. To će morati biti nešto što će ga u potpunosti motivirati i natjerati na povratak. Novac to svakako nije."

Khabib je nešto slično već sam rekao te je također dodao kako u lakoj kategoriji ne vidi više niti jednu borbu koja ga može motivirati na pravi način. McGregora, Gaethjea i Poiriera je pobijedio, a Tony Ferguson je u padu. Naravno, uvijek će tu biti onih poput Charlesa Oliveire koji se u trenutku pojave pred vrhom, no čini se da takvi nisu ono što se traži.

Georges St-Pierre? Znajući Khabiba, ako White izađe s tim imenom, mogao bi ga pogoditi tamo gdje Cormier smatra da je potrebno.

Linker
19. travanj 2024 02:08