UFC

Daniel Cormier i Dominick Cruz o kontroverznoj rundi: ‘Ne može biti 10-8, pa pogledajte kriterije!‘

Dominick Cruz i Daniel Cormier

 Espn
Da bi borac rundu dobio 10-8, mora se raditi o potpunoj dominaciji nad protivnikom

O sudačkoj odluci iz revanša između Valentine Shevchenko i Alexe Grasso će se još dugo raspravljati. Sudac Mike Bell dodijelio je Alexi petu rundu, i to 10-8 što je u potpunosti suludo te je doživio velike osude javnosti. Iako je Grasso vjerojatno i uzela tu rundu, ipak nema osnova da dosudi na takav način.

Cijela borilačka zajednica kritizira ovoga suca, a UFC-ovi komentatori Daniel Cormier i Dominick Cruz su se također pridružili kritikama. Njih dvojica također smatraju kako nema nikakvih osnova za 10-8 rundu u ovom slučaju te im nije jasno kako je to dosudio:

‘‘To nije bilo 10-8. Jednostavno je čudno. Borba je donekle izgledala kako smo i očekivali. Druga runda je pripala Grasso, mislim da je uzela i četvrtu, tako da imate Valentinu kao prvakinju. Loše je jer ova borba zaslužuje pobjednicu. Ove dvije žene su sve ostavile u kavezu i prekasno se borile. Ne razumijem 10-8, ne pokušavam biti bezobrazan prema tipu‘‘, rekao je Cormier.

‘‘Ako ništa drugo, možemo Mikea Bella pitati zašto je tako bodovao. Ne znam što si ti gledao i što te je potaknulo da tu rundu dosudiš 10-8. Ono, što se tu događa? Stvarno ne razumijem. Kada pogledaš što sve trebaš napraviti da dobiješ rundu 10-8, ne znam kako će Mike Bell to objasniti. Pogledajte kriterije, ne znam‘‘, rekao je Cruz.

Pitanja koja su Cruz i Cormier postavili se pitamo i svi mi. Da bi borac rundu dobio 10-8, mora se raditi o potpunoj dominaciji nad protivnikom, a to Grasso nije imala. Mike Bell je napravio lošu stvar.

Linker
01. svibanj 2024 12:25