UFC

Daniel Cormier iznio svoj stav o ‘BMF‘ pojasu: ‘Želim da ovo viđamo češće, dobit će na značaju!‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier Clips)
Poirier i Gaethje odradit će revanš nakon prve borbe koja se odvila 2018. godine

Daniel Cormier se nada da će se‘”BMF” pojas češće braniti nakon borbe za njega u kojoj će se sučeliti dvije perjanice lake kategorije.

S inauguracijskim "BMF" prvakom Jorgeom Masvidalom koji se umirovio, UFC je odlučio suprotstaviti bivše privremene prvake u lakoj kategoriji Dustina Poiriera i Justina Gaethjea za upražnjeni pojas u borbi od pet rundi koja je glavna tema UFC-a 291 29. srpnja u Vivint Areni u Salt Lake Cityju.

Masvidal je osvojio “BMF” pojas pobjedom tehničkim nokautom nakon doktorskog prekida nad Nateom Diazom 2019. godine, ali nikada ga nije obranio. Sad kad se pojas vratio, Cormier se nada da će ga se češće braniti.

"Postavljam vam ovo pitanje: Hoće li ovaj novi prvak braniti pojas? Vjerujem da bi ova dvojica obranili taj pojas. Jer ako ga namjeravamo nastaviti plasirati, to mora postati stvar koja se stavlja na kocku, pogotovo ako se ovi dečki ne bore za pravi pojas (u kategoriji). Masvidal kao da nije želio braniti tu titulu iako su ljudi to više puta tražili.

“Hoće li ‘The Rock‘ ponovno biti tamo i učiniti da se osjeća jednako važnim kao što je bio na Madison Squareu? Pobjednik će se pripremiti za još jednu borbu na prvenstvu s Makhachevom kao prvakom, a uvijek je lakše tražiti borbu za naslov kada nosiš pojas na ramenima. I to je upravo ono što će jedan od ove dvojice učiniti u Salt Lake Cityju. Ali nemojmo ne braniti ‘BMF‘ prvenstvo, jer sada to nešto znači.”

Poirier (29-7, 21-6 UFC) i Gaethje (24-4, 7-4 UFC) će odraditi revanš nakon njihove borbe koja je bila proglašena borbom godine 2018. godine. "The Diamond" je porazio Gaethjea tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

Linker
24. travanj 2024 06:56