UFC

Cormier također skeptičan oko borbe Jonesa i Miočića: ‘Čini se da ćemo ostati bez tog meča‘

Daniel Cormier (lijevo) i Stipe Miočić (desno)

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
Osim Chaela Sonnena koji je najavio da od ovog meča neće biti ništa, slične vijesti donosi i Cormier

Moglo se predosjetiti da nešto ne štima u vezi meča između Stipe Miočića i Jona Jonesa. Taj meč prvotno je planiran za sedmi mjesec i UFC 290 event, ali brzo je postalo jasno da borbe ipak neće biti tada.

Nakon toga se spominjao 11. mjesec i UFC-ov event u Madison Square Gardenu, ali nekako je vladala atmosfera da su pregovori zapeli i da meča možda uopće neće ni biti. Glasine je dodatno pojačao Chael Sonnen o čijoj izjavi smo vam jučer pisali. Umirovljeni UFC-ov borac i aktivni ‘‘podcaster‘‘ navodno je došao do ‘‘insajderskih‘‘ informacija.

"Čujem snažne glasine će Stipe i Jones ‘planuti‘ i da će se Pavlovich boriti protiv Jonesa u rujnu. Dovoljno su snažne da vam mogu reći da se radi na tome. Ne znam gdje su stigli s pregovorima, ali tome se teži", otkrio je Sonnen u razgovoru za Thicc Boy, dodavši da bi se prvak teške divizije trebao s ruskim teškašem boriti u Australiji, odnosno na UFC-u 293.

Naravno da Chael Sonnen nerijetko iznese netočne informacije, ali nije Sonnen jedini koji tvrdi da od meča između Jonesa i Miočića neće biti ništa. Naime, sa sličnim izjavama u javnost je izašao i Daniel Cormier.

‘‘Još uvijek ništa (od tog meča). Čini se da ćemo ostati i bez ovog meča, a to je stvarno šteta. Promaknuo nam je meč između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa, onaj koji smo htjeli jako dugo. Sada imamo Jona Jonesa koji se proziva s Tysonom Furyjem, a Dana White tvrdi da će pokušati ugovoriti taj meč. Samo da bude jasno, Tyson Fury u pravoj borbi nema apsolutno nikakve šanse protiv Jona Jonesa. To nije omalovažavanje Furyja. Fury bi u boksačkom meču pobijedio Jona Jonesa svakog dana u tjednu. Ali obračunaju li se u MMA borbi, Fury u tom meču ima podjednake šanse kao i obični tip kojeg svaki dan viđate u vašoj lokalnoj trgovini. Taj meč neće se dogoditi.‘‘, rekao je Cormier, a potom se vratio na realne opcije za Jonesov meč.

‘‘Moramo ugovoriti ovaj meč (Miočić vs. Jones). U suprotnom ćemo propustiti još jedan veliki meč. Ovo je prevelik meč da bismo dopustili da samo tako ‘padne u vodu‘. Ne znam koji je razlog zbog kojeg još nisu ugovorili ovaj meč, ali moraju se uskladiti zbog dobrobiti teške kategorije. Nedopustivo je da Jones izbiva jednako dugo koliko je izbivao prošli put, čak i manje od toga. Činilo se da se želi odmah boriti i sada je na Miočiću da realizira ovaj meč.‘‘, zaključio je ‘‘DC‘‘ putem svog YouTube kanala.

Naravno da nije dobra stvar što sve više ljudi bliskih organizaciji govore o tome da bismo mogli ostati bez meča između Jonesa i Miočića. Nadamo se da će ih UFC, Jones i Miočić razuvjeriti te da ćemo uskoro dobiti službenu potvrdu tog meča.

Ako će se Jones ipak boriti protiv Pavlovicha, neka UFC makar taj meč službeno potvrdi. Tako se barem nećemo više nadati meču između Jonesa i Miočića.

Linker
20. travanj 2024 13:35